У 10 з 12 пошкоджених обстрілом будинках Запоріжжя триває реконструкція - ОВА

У 10 з 12 пошкоджених обстрілом будинках Запоріжжя триває реконструкція - ОВА

Фото
Укрінформ
У десяти будинках Запоріжжя, пошкоджених російським обстрілом, ведеться реконструкція, стосовно ще двох - готується проєктна документація.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

«З 12 пошкоджених будинків Запоріжжя, в 10 вже триває реконструкція. По двох – готується проєктна документація. Вже у серпні 2025 року плануємо ввести в експлуатацію один із будинків Запоріжжя, зруйнований російською ракетою С-300», - написав він.

У 10 з 12 пошкоджених обстрілом будинках Запоріжжя триває реконструкція / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Федоров нагадав, що атака сталася у ніч на 10 жовтня. Росіяни вбили вісьмох людей і ще вісьмох поранили. Два підʼїзди були повністю зруйновані, сусідні – зазнали пошкоджень.

«Сьогодні тривають роботи з капітального ремонту будівлі. В будинку – 10 під'їздів, 5 поверхів та 150 квартир. Планується відремонтувати 59 пошкоджених квартир та провести комплексні роботи з реконструкції», - додав голова ОВА.

За його словами, при сталому фінансуванні не виключено, що будівництво завершиться раніше – в листопаді 2024 року.

Водночас, зауважив Федоров, у Запоріжжі не вистачає коштів на відновлення будинків на Соборному, 44 та Зестафонській, 8. Дефіцит є навіть попри те, що вдалося зекономити 70 мільйонів гривень на відбудові будинку на Соборному, 151.

«І у Служби відновлення у Запорізькій області, і в міській раді є економія на відбудові. Але у нас повністю відкриті питання щодо фінансування відновлення деяких будинків, постраждалих внаслідок ворожих атак. Так, будинок по Зестафонській, 8 зовсім не профінансовано. За нашими попередніми оцінками, потрібно 100 мільйонів гривень. Також є потреба у додатковому фінансуванні будинку на Соборному, 44, проєкт якого коштує 150 мільйонів гривень. Так, частину коштів виділяє місто, меценати, обласна влада, але цього недостатньо. Зараз є дефіцит коштів від того профіциту, який утворився внаслідок економії на відбудові інших постраждалих будинків», – розповів Федоров журналісту «Відбудови. Запоріжжя».

Читайте також: У Запоріжжі до толоки доєдналися 400 команд з різних організацій і закладів

Як раніше повідомляла «Відбудова. Запоріжжя», на відновленні будинку на Соборному, 44 вдалося заощадити 70 млн грн. Запорізька ОВА звернулася до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України з пропозицією перерозподілу заощаджених коштів на відновлення будинку за цією адресою.

Загалом у реєстрі майна, знищеного та пошкодженого в Запорізькій області, - майже 12 тис. будинків. З них близько 10 тис. - приватних, майже 2 тис. – багатоквартирних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-