За програмою єВідновлення погодили виплати для понад 65 тисяч українців

За програмою єВідновлення погодили виплати для понад 65 тисяч українців

Укрінформ
Виплати компенсацій за пошкоджене та знищене житло за програмою "єВідновлення" погоджено для понад 65 тис. українців, з них майже 13 тис. подали заяви на отримання житлових сертифікатів.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ. 

«Державна програма компенсацій за пошкоджене та знищене житло працює майже рік. За цей час більше 86 тисяч українці звернулися по допомогу на поточні та капітальні ремонти. Підтверджено виплати 52,4 тисячам заявників на загальну суму 5,6 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

Ще майже 13 тис. українців подали заяви на отримання житлових сертифікатів за повністю знищене житло загальною сумою на 10,1 млрд грн. Вже 2 402 заявники успішно реалізували житлові сертифікати, придбавши нове житло замість знищеного.

Читайте також: Харків є лідером за кількістю заяв на відшкодування збитків за програмою єВідновлення - Шуляк

Частіше за все нові оселі купують в Київській області та Києві. Також користується попитом нерухомість в Харківській, Миколаївській та Чернігівській областях. Сумарна вартість придбаного житла становить майже 5 млрд грн.

Найбільше заяв на отримання державної програми компенсацій –  і за пошкоджене, і за зруйноване житло – надійшло з Харківської, Київської, Донецької та Миколаївської областей.

Як повідомлялося, жителям Херсонщини за урядовою програмою «єВідновлення» нараховано понад мільярд гривень компенсації за пошкоджене житло.

Фото: Telegram Міністерства відновлення України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-