«Пліч-о-пліч»: на Херсонщині за тиждень відремонтували понад 90 об’єктів

«Пліч-о-пліч»: на Херсонщині за тиждень відремонтували понад 90 об’єктів

Укрінформ
На Херсонщині у межах проєкту «Пліч-о-пліч» за тиждень відремонтували понад 90 об’єктів.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгуза результатами роботи за минулий тиждень повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«Ні на день не припиняються відновлювальні роботи у межах президентської програми «Пліч-о-пліч», - зазначив Прокудін.

За його словами, за останній тиждень відремонтовано 91 об’єкт, ще 108 нині в роботі. Загалом будівельники вже відновили майже 1120 будинків на Херсонщині, які постраждали від російської агресії.

Прокудін додав, що в області облаштовують модульне містечко для переселенців, де розмістяться 360 осіб, які втратили житло або були вимушені його залишити. За його інформацією, вже завершили роботи з монтажу модулів, встановили стовпи зовнішнього освітлення, облаштували побутову каналізацію та водопровід. Наразі облаштовують свердловину, розпочали роботи з благоустрою території та дитячих майданчиків.

Начальник ОВА повідомив, що за останній тиждень надійшла 61 заявка на отримання компенсацій за програмою «єВідновлення», 29 родин отримали схвальне рішення, призначено виплати на понад 4,5 млн гривень. Також є 25 сформованих житлових сертифікатів на більш ніж 35 млн гривень. Ще 19 заяв отримали від власників вщент зруйнованих осель, їх опрацьовують комісії.

Читайте також: «Пліч-о-пліч»: на Херсонщині відремонтували майже 40% будівель із першої черги

Як повідомляв Укрінформ, на деокупованій території Херсонської області у 2024 році планують відновити 5 тисяч об’єктів у межах різних програм.

У Херсонській області у межах ініціативи «Пліч-о-пліч» у 2024 році планують відремонтувати понад півтори тисячі осель.

У межах програми «Пліч-о-пліч» інші регіони країни відновлять на Херсонщині щонайменше 102 села та селища.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-