Два під'їзди зруйнованої ракетою дев'ятиповерхівки у Запоріжжі не відновлюватимуть

Два під'їзди зруйнованої ракетою дев'ятиповерхівки у Запоріжжі не відновлюватимуть

Укрінформ
У Запоріжжі у зруйнованій російською ракетою дев'ятиповерхівці два з чотирьох зруйнованих під'їздів не відновлюватимуть, людям видадуть сертифікати єВідновлення на придбання житла в іншому регіоні.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Зустрівся з мешканцями зруйнованої росіянами 9-поверхівки по вулиці Зестафонській, 8 у Запоріжжі. Ворожа ракета поцілила у будинок восени 2022-го. Вбила 19 людей. Ще понад 70 поранила. Зруйнувала чотири підʼїзди. Понад 150 мешканців втратили оселі. ️1 і 2 підʼїзди відбудуємо до кінця цього року, ️3 і 4 підʼїзди відновлювати економічно недоцільно", - зазначив Федоров.

За його словами, альтернативний варіант - за допомогою урядової програми єВідновлення надати людям сертифікати на придбання іншого житла у будь-якому населеному пункті України, окрім ТОТ.

"Процедуру видачі цих документів завершимо протягом чотирьох місяців. Діятимуть сертифікати п'ять років", - йдеться у повідомленні.

"Життя людей і майно, безжально відібране росією, ми не повернемо. Але наша мета - забезпечити мешканців комфортним житлом", - додав Федоров.

Читайте також: У Миколаєві бюджетним коштом відновлюють житлові будинки, пошкоджені ракетами

Як повідомляв Укрінформ, близько 2-ї ночі 9 жовтня 2022 року російські військові завдали масованого ракетного удару по Запоріжжю. Одна з ракет поцілила в під'їзд дев'ятиповерхівки на вулиці Зестафонській, 8. Також вибуховою хвилею пошкоджено п'ятиповерховий будинок за адресою Зестафонська, 10. Внаслідок удару 19 людей загинули та 77 зазнали травм.

Як повідомлялося, впродовж минулої доби ворог завдав 253 удари по 11 населених пунктах Запорізької області. Надійшло 16 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Внаслідок ворожої атаки по селу Долинка Пологівського району загинула 76-річна жінка.

Фото: Іван Федоров/Запорізька область/Запоріжжя, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-