Захист критичної інфраструктури є одним з основних векторів відбудови - Найєм

Захист критичної інфраструктури є одним з основних векторів відбудови - Найєм

Укрінформ
Відновлення та захист критичної інфраструктури, зокрема електропідстанцій, є одним із векторів Державного агентства відновлення та розвитку.

Про це заявив голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм під час медіаконференції з відновлення України, що пройшла в Києві, передає Укрінформ.

“Зараз ми займаємося великим проєктом із захисту електричних підстанцій. Ми вже встановили спеціальний захист першого рівня від уламків для 103 підстанцій по всій країні, а також провели подібну роботу другого рівня від ударів дронів на майже 22 обʼєктах по всій країні”, - підкреслив Найєм.

Крім того, за його словами, у процесі розробки та втілення перебуває проєкт захисту третього рівня - від ракетних ударів.

“Це унікальний і перший у світі проєкт подібного рівня. Експериментальний етап вже завершено, тепер ми шукаємо фінансування і починаємо безпосереднє будівництво”, - поділився голова Держагентства відновлення.

Найєм також наголосив, що пріоритетною є відбудова доріг та мостів.

Читайте також: У найближчі чотири роки на відбудову України планують залучити понад €38 мільярдів

“За останні два роки ми відновили роботу понад 350 мостів та відремонтували понад 5000 км доріг по Україні. Це насправді ще одна пріоритетна сфера, адже лише у такий спосіб ми можемо забезпечити логістику зброї та іншої життєво необхідної продукції по країні”, - розповів він.

І додав, що інфраструктурне відновлення регіонів уздовж лінії фронту й надалі залишатиметься у центрі уваги Агентства, адже місцеві адміністрації не мають достатнього ресурсу забезпечити цей процес самостійно. Загалом сьогодні триває відбудова 352 прифронтових обʼєктів соціальної інфраструктури, адміністративних будівель та житла. А також йде будівництво фортифікаційних споруд у Донецькій області.

Читайте також: До «Армії відновлення» за півтора року залучили понад 100 тисяч українців

Як повідомляв Укрінформ, Україна та ООН домовилися про створення фонду відновлення громад, які особливо постраждали від російських обстрілів. Зокрема, мова йде про Тростянець, Циркунів, Бородянку, Мощун, Посад-Покровський та Ягідне.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури і ООН обговорили реалізацію спільного підходу до відновлення України на рівні громад. Він передбачає створення Фонду відновлення громад, який є ключовим кроком на шляху до тривалого відновлення та стійкості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-