У Тростянці розпочали відновлення залізничного вокзалу, який пошкодили росіяни

У Тростянці розпочали відновлення залізничного вокзалу, який пошкодили росіяни

Укрінформ
У Тростянці Сумської області розпочались роботи з відновлення пошкодженого російськими військами залізничного вокзалу.

Про це повідомило Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Відбудовуємо залізничний вокзал у Тростянці: розпочато підготовчі роботи. Під час окупації міста росіяни використовували вокзал як одну з вогневих позицій. Також там був їхній склад та катівня. Площу перед вокзалом окупанти розрили для зберігання боєприпасів», - йдеться в повідомленні.

Під час російської окупації половина мешканців Тростянця змогли виїхати, але станом на сьогодні більшість повернулися.

«Саме для них ми відбудовуємо місто, зокрема унікальний залізничний вокзал у стилі модерн. Будівля побудована 1982 року за індивідуальним архітектурним проєктом і нагадує українську хату», - зазначили у Держвідновлення.

Читайте також: У Тростянці стартували роботи з відбудови поліклініки

Як повідомляється, проєкт відновлення вокзалу зберігає його автентичну форму та додає сучасного функціоналу - залізничний вокзал і автобусну станцію поєднають в одній будівлі.

«Білетні каси будуть розміщуватися окремо, а зала очікування залишиться спільною. Це буде сучасний, інклюзивний простір з місцями захисту для цивільного населення. Він об’єднає можливості залізничного та автобусного сполучення, зручний під’їзд для транспорту, автобусну стоянку та парковку для приватного транспорту», - розповіли у Держвідновлення.

Наразі на проєкті розпочали підготовчі роботи та облаштували будівельні майданчики. Тут демонтують пошкоджені конструкції на 1-му поверсі (перегородки, металопластикові вікна та двері) та визначають розташування зовнішніх мереж.

Повністю завершити відбудову, згідно з робочим графіком, планують до кінця листопада 2024 року.

Як зазначається, реконструкція вокзалу проводиться в межах реалізації урядового експериментального проєкту від­новлення населених пун­ктів, що постраждали внаслідок збройної агресії Росії.

Також у Тростянці триває відбудова лікарні та двох житлових п'ятиповерхівок.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни окупували Тростянець у лютому 2022 року. ЗСУ звільнили місто через місяць після російського вторгнення, наприкінці березня 2022 року.

Фото: Держвідновлення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-