На Рівненщині відремонтували пошкоджену росіянами школу

На Рівненщині відремонтували пошкоджену росіянами школу

Фото
Укрінформ
Пошкоджену росіянами у перші дні повномасштабного вторгнення школу на Рівненщині відремонтували за кошти Євросоюзу – у межах проєкту «EU4UASchools: Build Back Better» відбудували Великожолудський ліцей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська ОДА.

«Пошкоджену росіянами школу на Рівненщині відремонтували за кошти Євросоюзу. У межах проєкту «EU4UASchools: Build Back Better» відбудували Великожолудський ліцей», – ідеться у повідомленні.

Як розповіла заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська, з серпня 2023 року ліцей розпочали відбудовувати за підтримки міжнародних партнерів.

Заклад – один із понад пів сотні шкіл, де проводилися ремонти у межах проєкту «EU4UA Schools: Build Back Better», який реалізується за сприяння ПРООН та фінансується Євросоюзом.

«Цей проєкт є прикладом співпраці між ПРООН, ЄС та місцевою владою для створення безпечних умов для навчання», – зазначає Шатковська.

Бюджет склав 11,5 млн грн. Область теж доєдналася до відбудови – початкові роботи були виконані саме за кошти регіону. Зокрема, на виготовлення проєктно-кошторисної документації та заміну вікон з обласного бюджету спрямували 1,5 млн грн, ще 500 тис. – з місцевої скарбниці.

Читайте також: На Херсонщині відремонтували вже тисячу об’єктів у межах проєкту «Пліч-о-пліч»

Як інформує ОДА, у межах проєкту встановили 32 дверей та 17 вікон, відремонтували навчальні класи та повністю замінили покрівлю. Також оновили водостічну та вентиляційну системи.

Як нагадують в ОДА, у перші дні повномасштабного вторгнення заклад зазнав серйозних ушкоджень – 27 лютого 2022 року вибуховою хвилею було пошкоджено три поверхи школи – вибито понад сотню вікон та дверей, зруйновано горище, спортивну та актову зали.

Фото: Рівненська обласна державна адміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-