Новий очільник Запорізької ОВА незадоволений темпами відбудови в області

Новий очільник Запорізької ОВА незадоволений темпами відбудови в області

Укрінформ
У Запоріжжі ще не відбудований жоден житловий будинок, пошкоджений у результаті ворожих обстрілів. Власники зруйнованого житла повинні мати право вибору.

Про це під час пресконференції сказав начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, передає кореспондент Укрінформу.

“Процес відбудови складно оцінити, бо немає результатів. На сьогодні, жоден (зруйнований - ред.) багатоповерховий будинок, який знаходиться в Запоріжжі, не відбудовано. Мешканці не можуть вселитися в квартири”, - сказав він.

Очільник області додав, що оцінювати мають мешканці, які вже більше року чекають на повернення до своїх квартир. За його словами, сьогодні відбулась нарада з представниками Служби відновлення та міської ради. Під час наради були озвучені терміни завершення робіт.

“Є оптимістичні терміни, але знаю, що вони переноситися вже багато разів. Тож, вірити, особисто я, не готовий. Наступного тижня ми зробимо об'їзд всіх постраждалих внаслідок обстрілу будинків і подивимось на реальність чи нереальність виконання цих термінів”, - сказав Федоров.

Крім того, за його словами, обласна адміністрація відпрацьовувала варіанти альтернативних рішень для забезпечення людей житлом.

Читайте також: Ситуація на захопленій росіянами ЗАЕС більш напружена, ніж раніше - голова ОВА

“Мешканці, чиї квартири повністю зруйновані, хочуть квартиру. На мою думку, якщо ми спільно з міською владою зможемо запропонувати житло в найкоротший термін або гроші на житло, то це буде одна з найкращих альтернатив.

Ми, наприклад, розглядали питання по одному із зруйнованих будинків, по якому ще не обрано підрядника, не розпочаті роботи (а руйнування було понад рік). Друга половина будинку, яка не зруйнована, - в аварійному стані. В найкоротший термін ми маємо вирішити, яким чином в найкоротший термін мешканці могли б придбати квартири, або ми б могли їм придбати і таким чином закрити питання. Маємо давати право вибору”, - додав Федоров.

Як повідомлялось, у Запоріжжі наразі тривають роботи з відновлення чотирьох багатоповерхових будинків, які були частково зруйновані внаслідок ракетних ударів ще у 2022 році. Крім того, у кількох багатоповерхових будинках роботи ще навіть не розпочиналися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-