У Запоріжжі на 70% відновили багатоповерхівку, зруйновану через російський обстріл

У Запоріжжі на 70% відновили багатоповерхівку, зруйновану через російський обстріл

Відео
Укрінформ
У Запоріжжі на 70% відновлено багатоповерхівку, зруйновану внаслідок влучання російської ракети.

Про це в Телеграмі написав начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко, передає Укрінформ.

«На Соборному, 151 реконструкцію виконано на 70%. У квартирах вже зроблено внутрішнє оздоблення. Повністю відновлено дах, замінено електромережі й внутрішні комунікації, завершено благоустрій прибудинкових територій. Для безпеки жителів побудовано абсолютно нове модульне укриття», - написав він. Також Малашко повідомив про стан відбудови ще одного об'єкту - будинку на вулиці Сталеварів, 16. Там «зведено зруйнований під’їзд, прокладено інженерні мережі, відновлено несучу частину покрівлі. Триває ремонт квартир у сусідніх під’їздах та зведення найпростішого укриття».

Фахівці використовують сучасні технології, дотримуються правил вогнезахисту дерев'яних та металевих конструкцій, а також проводять повну термомодернізацію.

Раніше повідомлялось, що загальна вартість проєкту відновлення будинку на проспекті Соборному, 151 становить близько 339 млн грн. Але підрядник зміг зекономити 70 млн грн та написав листа до «Управління капітального будівництва» Запорізької міської ради з проханням перерозподілити ці гроші на інший об'єкт.

Читайте також: На Миколаївщині відбудували міст, зруйнований через підрив Каховської ГЕС

Будинок є пам’яткою архітектури містобудування та входить до ансамблю квартальної забудови головного проспекту міста Запоріжжя. 6 жовтня 2022 року в нього влучила ракета С-300.

Щодо чотириповерхового будинку на Сталеварів, то згідно із затвердженим графіком, відбудувати його мають до кінця 2024 року. Загальна сума капітального ремонту будинку на Сталеварів становить 60 мільйонів гривень, частину з цієї суми виділили з міського бюджету, ще частину - з державного.

Внаслідок ракетного удару там був повністю знищений третій під’їзд. Удар стався 6 жовтня 2022 року.

Після ракетних атак під завалами двох будинків знайшли тіла 20 людей, ще 14 були поранені.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-