В Одесі виділили понад ₴82 мільйони на відновлення будинків, пошкоджених обстрілами

В Одесі виділили понад ₴82 мільйони на відновлення будинків, пошкоджених обстрілами

Укрінформ
В Одесі з міського бюджету в рамках Програми з розвитку житлово-комунального господарства виділили понад ₴82 мільйони на відновлення будинків, пошкоджених внаслідок збройної агресії Російської Федерації, та ліквідацію наслідків руйнувань.

Таке рішення прийняли депутати міськради під час сесії 17 січня, передає Укрінформ.

«За попередніми розрахунками потрібно 82 мільйона гривень на відновлення та ліквідацію будинків, що зазнали суттєвих руйнувань унаслідок атак», - повідомив мер Одеси Геннадій Труханов.

Він зазначив, що серед тих споруд, що не підлягають відновленню і будуть демонтовані, є приватні будинки на вул. Пішеніна та триповерхівка на Картамишенській, які були зруйновані під час обстрілу міста 29 грудня.

Наразі місто допомагає мешканцям цих будинків через єВідновлення податися на компенсацію за знищене житло.

Труханов зазначив, що до Програми з розвитку житлово-комунального господарства включені всі об'єкти, що наразі потребують відновлювальних робіт. Серед них і 5 мільйонів гривень на ремонт будинку на вул. Ак. Заболотного, 54, який постраждав від обстрілів у Новорічну ніч. У будинку вже відновлене опалення та газопостачання, проте залишається пошкодженим дах.

«Роботи завершимо за місяць-півтора», - запевнив перший заступник Одеського міського голови Олександр Філатов.

На відновлення 16-поверхівки на вулиці Середній, в яку влучила російська ракета 29 грудня, виділять 35 мільйонів гривень. Ще 7 підуть на першочергові протиаварійні роботи.

Читайте також: Дрони на Одесу летіли на максимально низькій висоті, щоб обійти ППО - Гуменюк

«Протиаварійні роботи триватимуть близько 2-3 тижнів, підготовчі роботи вже розпочаті. Після цього нам потрібно мінімум 2 місяці на проєктування і від півроку до кінця 2024 року- на відновлення будинку», - розповів Олександр Філатов.

Також депутати підтримали виділення 5 мільйонів гривень на відновлювальні роботи у п’яти будинках на проспекті Шевченка, які зазнали руйнувань через обстріл у ніч проти 17 січня.

Наслідки нічного обстрілу Одеси / Фото: Ніна Ляшонок. Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок обстрілу Одеси у ніч проти 17 січня постраждали троє цивільних. Один чоловік перебуває в лікарні, дві жінки лікуються вдома.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-