Відбудова на Київщині: у Макарові відновлюють ще одну багатоповерхівку

Відбудова на Київщині: у Макарові відновлюють ще одну багатоповерхівку

Укрінформ
У Макарові Київської області за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії відновлюють черговий багатоквартирний житловий будинок.

Про це повідомила пресслужба Київської ОВА, передає Укрінформ.

“У смт Макарів за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії відновлюють черговий багатоквартирний житловий будинок. У п’ятиповерхівці на 30 квартир за адресою: вул. Олександра Довженка, 34 до війни мешкали 76 людей. Зараз тут проживають 40 осіб”, - йдеться в повідомленні.

У Київській ОВА поінформували, що навесні 2022 року під час активних бойових дій на Київщині будинок зазнав значних пошкоджень. У багатоповерхівці був зруйнований дах, частково пошкоджені стіни, виведені з ладу інженерні мережі, вибиті вікна та двері.

Читайте також: єВідновлення: на Київщині погодили майже 800 мільйонів компенсації на ремонт житла

Зазначається, що наразі триває капітальний ремонт будівлі. Зокрема, на об’єкті відновлять зруйновані елементи стін, перегородок, перекриттів, капітально відремонтують й оздоблять сходи та міжповерхові майданчики.

Крім того, заплановано відремонтувати дах, влаштувати гідроізоляцію та облаштувати місця загального користування.

Під час проведення капітального ремонту також передбачено відновити експлуатаційний стан пошкоджених квартир. Додатково в багатоповерхівці замінять інженерні мережі – електропостачання, водопостачання, каналізації, газопостачання. У межах капітального ремонту також буде відновлено індивідуальне опалення в пошкоджених квартирах.

Читайте також: Уряд ухвалив рішення, які дозволять залучити додаткові ресурси на відбудову

За інформацією КОВА, наразі фахівці проводять демонтаж пошкоджених елементів місць загального користування та квартир. Завершити ремонтні роботи планується вже у наступному році.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області відновили понад 15 тисяч об'єктів, пошкоджених російськими загарбниками.

Фото: koda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-