На Чернігівщині відновили проїзд мостом через Десну

На Чернігівщині відновили проїзд мостом через Десну

Фото
Укрінформ
У Чернігівській області відкрили для руху транспорту правий проїзд мосту через річку Десна.

Про це у Фейсбуці повідомила Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Чернігівській області, передає Укрінформ.

"Повністю завершили відбудову правого проїзду мосту через річку Десна на обʼїзній Чернігова. Сьогодні пустили рух транспорту і переходимо з роботами на лівий. Це один із найбільших у Чернігівській області мостів. Його довжина майже 600 метрів, має чотири смуги руху", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у Службі відновлення, на 2022 рік був запланований капітальний ремонт цього мосту, проте війна внесла корективи. Міст підірвали у ході активних бойових дій на території Чернігівської області у лютому 2022 року. 200 метрів прогонової будови були зруйновані повністю.

Після деокупації області проїзду тут не було зовсім. Більше року вантажівки їхали в сторону Чернігова в об’їзд вузькою дорогою шириною шість метрів на дві смуги руху. Аби доїхати від Києва до Чернігова, потрібно було вдвічі більше часу через стан дороги та щільний потік транспорту.

Після обстеження та розмінування території улітку 2022 року розпочали демонтаж зруйнованих конструкцій мосту, а далі – відбудову. У липні 2023 року повністю завершили відновлення підірваної частини мосту і пустили рух транспорту по одному з проїздів. Це було вкрай важливо для налагодження нормальної логістики між Києвом та Черніговом, а також з громадами області, що розташовані на правому березі річки Десна. Потім розпочали капітальний ремонт вцілілої частини мосту, яка мала сліди потрапляння снарядів. Зараз мостовики повністю завершили роботи на правому проїзді мосту і переходять на лівий.

Читайте також: У Романівці на Київщині відкрили новий міст через річку Ірпінь

За кілька місяців на мосту планують завершити роботи. У 2024 році буде забезпечено проїзд усіма чотирма смугами руху.

Як повідомляв Укрінформ, на Чернігівщині змонтували кілька модульних мостів, які подарувала Франція.

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-