На відновлення шкіл Чернігова в межах ініціативи DECIDE спрямують ₴60 мільйонів

На відновлення шкіл Чернігова в межах ініціативи DECIDE спрямують ₴60 мільйонів

Укрінформ
Швейцарське агентство розвитку та співробітництва надасть Чернігову в межах ініціативи DECIDE - «Шкільний бюджет на дитячі мрії» 60 мільйонів гривень для відновлення шкіл.

Про це повідомляє Чернігівська міська рада, передає Укрінформ.

"У межах співпраці з «DECIDE» на проєкти у сфері освіти загалом буде спрямовано до 60 млн грн. 40 млн грн на відновлення школи №13. 20 млн з яких вже фізично перераховані для початку робіт", - сказав виконувач обов'язків міського голови Олександр Ломако.

За його словами, відбудова закладу закриє питання доступу до освіти дітям з мікрорайону Подусівка, де загарбники зруйнували дві школи.

Також близько 16 млн грн виділено на облаштування укриттів та створення на їх базі освітніх хабів у школах № 13, 19, 22, 32, 34.

За словами Ломака на реалізацію проєктів, що перемогли в ініціативі «Шкільний громадський бюджет на дитячі мрії», виділено понад мільйон гривень. У школі №35 буде шкільне кафе з лаунж-зоною, а у школі №32 вже триває облаштування подвір'я.

Читайте також: В Українці на Київщині відкрили укриття подвійного призначення на 600 осіб

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако підписав Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю з представниками французької неурядової організації «ACTED», яким передбачено виконання ремонтних робіт у 10 школах Чернігова на загальну суму близько 2 млн євро.
Фото: Чернігівська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-