Словенія виділила €200 тисяч на відновлення Ізюмської лікарні

Словенія виділила €200 тисяч на відновлення Ізюмської лікарні

Укрінформ
Словенія долучиться до відновлення Ізюмської лікарні на Харківщині, через Фонд Олени Зеленської країна перекаже 200 тис. євро.

Про це повідомила пресслужба Харківської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

“Наразі ми в процесі переведення 200 тисяч євро Фонду Олени Зеленської для відбудови Центральної міської лікарні Піщанської Богоматері в Ізюмі. Загалом ми налаштовані поглибити співпрацю у напрямку відновлення Харківської області”, – сказала посол Республіки Словенія в Україні Матея Превольшек на зустрічі з начальником ОВА Олегом Синєгубовим.

Зазначається, що також були присутні представники словенського Центру міжнародної співпраці та розвитку і Міністерства оборони Словенії. Обговорювалися безпекова ситуація в регіоні, потреби Харківської області, зокрема, питання відбудови соціальної інфраструктури міста Ізюм.

Як повідомлялося, фундація Олени Зеленської виділила 600 тисяч євро на відновлення операційного блоку Ізюмської лікарні.

13 грудня 2022 року у Парижі Зеленська закликала долучитися до відновлення цієї лікарні. Збір коштів розпочався у листопаді 2022-го під час презентації Фундації Олени Зеленської у Лондоні.

Внаслідок дій окупантів у лікарні розгромлені чотири операційних блоки та реанімація, все посічене уламками, розбитий томограф. Також російські загарбники винесли обладнання, ліжка з ковідного відділення, кисневі концентратори, зняли навіть крани, лінолеум, розетки та повидирали електромережі.

Читайте також: Українським лікарням і медвишам передадуть іще 56 генераторів

За попередніми оцінками Харківської ОВА, на відбудову та закупівлю обладнання потрібно 30 млн євро. Проєкт передбачає не лише усунення наслідків обстрілів, завершення робіт у корпусі, який тривалий час був довгобудом, але й комплексну відбудову з дотриманням усіх сучасних будівельних норм і побажань медичного персоналу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-