США передали східним областям України 14 екскаваторів

США передали східним областям України 14 екскаваторів

Фото, відео
Укрінформ
Сполучені Штати передали 14 екскаваторів-навантажувачів та гусеничних екскаваторів місцевим адміністраціям у Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій та Харківській областях.

Як повідомляє кореспондент Укрінформ, посол США в Україні Бріджит Брінк передала важку техніку представникам Херсонської, Запорізької, Луганської, Донецької обласних військових адміністрацій, Херсонської, Запорізької, міськрад та військових адміністрацій у Кремінній, Рубіжному, Ізюмі.

“Передача цих 14 екскаваторів є такою важливою сьогодні. Ми знаємо, що ви можете їх використати для розчистки завалів, відбудови інфраструктури та для допомоги своїм сімʼям та спільнотам”, – сказала посол США.

США передали східним областям України 14 екскаваторів / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Брінк наголосила, що передана техніка є інвестицією в розмірі 2 млн доларів та одним із багатьох прикладів, як Америка допомагає Україні відновитися та пройти зиму.

Відео: 

Техніка буде негайно задіяна для ліквідації наслідків повітряних та артилерійських обстрілів шляхом розчищення завалів та допомоги прифронтовим селам і містам розпочати процеси відновлення. Вона також підтримуватиме ремонт і технічне обслуговування об’єктів інфраструктури та відновлення зруйнованих будівель.

Читайте також: Південний лісовий офіс отримав першу партію тракторів

Віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук подякувала за техніку від імені уряду та зазначила, що вона є черговою допомогою в рамках 8-річного проєкту USAID “Демократичне врядування в Східній Україні”.

Як повідомлялося, у вівторок США також передали 22 мобільні котельні в Чернігівську, Одеську, Вінницьку, Сумську та Донецьку області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-