Відбудова Київщини: роботи за програмою United24 проходять на 17 обʼєктах

Відбудова Київщини: роботи за програмою United24 проходять на 17 обʼєктах

Укрінформ
У Київській області роботи з відбудови за програмою United24 активно проводяться на 17 із 18 обʼєктів.

Про це очільник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається, в ОВА вкотре пройшла розширена нарада щодо забезпечення прозорості, підзвітності, управління та якості процесу відбудови житла.

Участь у заході взяли, зокрема, підрядники, які відбудовують обʼєкти за програмою United24.

«Саме перед нарадою отримав скаргу від мешканців одного з будинків, який ремонтують у селі Мила. Через неякісно виконані роботи з перекриття даху та встановлення вікон затопило низку квартир. Підрядник гарантує, що все відремонтує власним коштом», – зазначив Кравченко.

Голова ОВА пообіцяв, що цього тижня особисто поїде на згаданий обʼєкт, щоб поспілкуватися з мешканцями та подивитися, як проводяться роботи.

«Це будинок, який одним із перших почали відбудовувати. Я неодноразово був там, бо вже були скарги мешканців на процес робіт. Попередив підрядника, що ніхто гратися і заплющувати очі на їхню бездіяльність не буде. Якщо якість робіт незадовільна – буде кримінальна відповідальність», – наголосив він.

Також Кравченко планує відвідати в Милі ще один обʼєкт, де є «чимало проблем і запитань до підрядника». Відставання від графіку робіт там становить два місяці.

Учасники наради заслухали підрядників за кожним обʼєктом. Основними порушеннями виявилися відставання від графіка й незадовільна якість робіт, а також недостатня кількість працівників на обʼєктах.

«Усіх підрядників попередив, що за порушення умов договору доведеться юридично відповідати. Від штрафних санкцій до розірвання договору. Всі брали на себе конкретні зобов’язання. Мають їх виконувати», – заявив голова обладміністрації.

Читайте також: Кличко і мер Стокгольма обговорили майбутню відбудову Києва

За його словами, часу у всіх було достатньо, а брати участь у тому чи іншому тендері та підписувати договір ніхто підрядників не змушував.

Щодо кожного обʼєкта свої зауваження висловили також представники Програми розвитку ООН, які надають технічну підтримку. Чимало запитань було й у правоохоронців.

«Ми вже комісійно перевіряємо процеси відбудови обʼєктів, які відновлюють коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Паралельно розпочнемо виїжджати і на обʼєкти United24. У нас єдина позиція – якісна відбудова, ефективне використання коштів та виключення будь-якої корупційної складової», – підкреслив Кравченко.

Як повідомляв Укрінформ, у Броварському районі Київської області комісія перевірила відбудову школи та дитячого садка, які відновлюють за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Перше фото: koda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-