єВідновлення: опублікували Меморандум для забудовників щодо участі у другому етапі програми

єВідновлення: опублікували Меморандум для забудовників щодо участі у другому етапі програми

Укрінформ
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури опублікувало відкритий Меморандум про співпрацю з девелоперами, забудовниками, представниками будівельної галузі щодо їхньої участі в другому етапі програми "єВідновлення" – компенсації за повністю зруйноване житло.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков під час першої зустрічі з представниками галузі, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінвідновлення.

За словами Кубракова, ключова мета меморандуму – доброчесне та вчасне виконання зобовʼязань забудовників перед українцями, які обиратимуть для себе первинний ринок нерухомості. Меморандум оприлюднений на сайті міністерства та відкритий до підписання.

Читайте також: єВідновлення: мешканці Дніпропетровщини отримали майже ₴58,5 мільйона за понівечене майно

Віцепрем'єр наголосив на необхідності якнайшвидшого забезпечення житлом тих, хто постраждав внаслідок російської військової агресії, а також використанні фінансових інструментів залучення українців, зокрема через акційні пропозиції, знижки тощо.

Кубраков повідомив також, що до комісій місцевого самоврядування станом на сьогодні подано майже 5 тисяч заяв, більшість з них подали мешканці Харківської та Київської області. "Маємо майже 500 сформованих житлових сертифікатів. Наступного місяця ці сертифікати можливо буде реалізувати", - констатував урядовець.

У Мінвідновленні наголосили, що програма компенсацій не обмежує українців у реалізації сертифіката. Учасник програми може обрати будь-який регіон України та будь-який спосіб – інвестиція у майбутній обʼєкт нерухомості, купівля на первинному чи вторинному ринку.

Читайте також: єВідновлення: на Харківщині сформували перші 65 сертифікатів на повністю знищене житло

Як повідомлялося, 10 травня стартувала програма "єВідновлення". Кожен громадянин, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії рф, може подати заяву на отримання державної допомоги на поточний ремонт житла. Зробити це можна за допомогою порталу "Дія" або звернувшись до Центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту та нотаріусів.

1 серпня розпочався другий етап реалізації державної програми "єВідновлення" - власники знищеного житла можуть подати у застосунку "Дія" заяву на отримання компенсації для придбання нової квартири чи будинку.

Фото: Мінвідновлення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-