У Чернігові тривають ремонти будинків, пошкоджених російською ракетою

У Чернігові тривають ремонти будинків, пошкоджених російською ракетою

Фото
Укрінформ
У Чернігові активно міняють покрівлі будинків, пошкоджених ракетною атакою Росії по центру міста 19 серпня.

Про це повідомляє Чернігівська міська рада, передає Укрінформ.

"Загалом було пошкоджено 82 багатоквартирних житлових будинки. Згідно експертних звітів, суттєві пошкодження були завдані покрівлям шести багатоквартирних будинків. Для їх відновлення необхідно виконати капітальні роботи, які вже розпочаті. Зараз замінюються дерев’яні конструкції. Також спеціальними розчинами проводиться вогнебіозахист деревини конструктивних елементів. Далі ці покрівлі накриватимуть металочерепицею", - йдеться в повідомленні.

У Чернігові тривають ремонти будинків, пошкоджених російською ракетою / Фото: Чернігівська міська рада

Як зазначають у міській раді, в багатоповерхівках, у яких ведеться поточний ремонт, управителі вже майже відновили покрівлі. Зараз ведеться скління та заміна вікон у місцях загального користування. Закрити периметр будинків та завершити основні роботи планується до початку опалювального сезону, щоб дати тепло в житло.

Усі витрати на аварійно-відновлювальні роботи в пошкоджених будинках фінансуються коштом бюджету Чернігівської міської територіальної громади.

Читайте також: Зеленський запросив канадських підприємців долучатися до відбудови України

Для реконструкції зруйнованих дахів у шести будинках передбачено понад 21,2 млн грн — сюди входить технічне обстеження, проєктна документація та, власне, відновлювальні роботи. Щодо поточних ремонтів, то на придбання матеріалів для їх проведення у понад 70 будинків передбачено близько 3,7 млн грн. Поточні ремонти виконуються силами комунальних підприємств, які їх обслуговують.

Як повідомляв Укрінформ, російська ракета, яка влучила в театр у Чернігові 19 серпня, пошкодила 10 пам`яток архітектури, загинули сім людей, 214 звернулися по медичну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-