У ліцеї на Київщині відремонтували укриття, де одночасно можуть перебувати 400 дітей

У ліцеї на Київщині відремонтували укриття, де одночасно можуть перебувати 400 дітей

Фото
Укрінформ
На Київщині у Білогородському академічному ліцеї № 2 капітально відремонтували укриття площею 666 м2, де одночасно можуть перебувати 400 дітей.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Київської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

“Сьогодні побував в одному з укриттів. Його облаштували цьогоріч у Білогородському академічному ліцеї № 2. Капітально відремонтували приміщення площею 666 м2”, - зазначив Кравченко.

Читайте також: Зачинене укриття у Деснянському районі: директора департаменту КМДА відсторонили від посади

Він поінформував, що в оновленому укритті одночасно можуть перебувати 400 дітей. Навчання в ліцеї відбувається в дві зміни. Всього заклад відвідують понад 800 дітей.

Вартість капітального ремонту становить 9,4 млн грн, із яких 70% – кошти субвенції, ще 30% – кошти громади.

“В укритті ліцею є сучасна вентиляція та нові електромережі, меблі, бойлери. Продуманий момент можливого відключення електрики: є акумуляторне аварійне освітлення та генератор. Діти забезпечені запасом води. Умови перебування зробили більш комфортними: облаштували санітарно-гігієнічні кімнати, поклали плитку на підлозі та стінах”, - зауважив голова ОВА.

Він також повідомив, що у цьому ж ліцеї побував на уроці з безпеки, що є частиною всеукраїнського проєкту «Клас безпеки».

Читайте також: В Ірпені на Київщині відкрили ліцей №3, відбудовний коштами ЮНІСЕФ

“Залучаємо до проєкту не тільки вчителів, а й співробітників ДСНС, Національну поліцію, медиків, учасників бойових дій, фахівців із мінної безпеки. Класи обладнуються всім необхідним за кошти місцевих бюджетів. Наразі у закладах освіти вже відкрито 62 класи безпеки – у кожному районі та у більшості територіальних громад області”, - підкреслив Кравченко.

Як повідомлялося, загалом у закладах освіти Київщини вже облаштовано понад 1,2 тис. об’єктів цивільного захисту. Під час тривог у них може перебувати майже 270 тис. людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-