На Херсонщині відремонтували вже 500 будинків у межах програми «Пліч-о-пліч»

На Херсонщині відремонтували вже 500 будинків у межах програми «Пліч-о-пліч»

Укрінформ
У межах першої черги програми «Пліч-о-пліч» на деокупованій частині Херсонщини уже відремонтували 489 будинків, у межах другої черги - 11 будинків.

Про це під час брифінгу повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

«Триває відбудова Херсонщини у рамках програми Президента України «Пліч-о-пліч». 15 регіонів країни ремонтують оселі у 26 селах і селищах нашої області. Постійно бачу, як працюють будівельники. Тому сміливо можу сказати, що роблять усе якісно, як для себе. Завдяки програмі 489 родин зустрінуть цю зиму у теплих, відремонтованих оселях», - сказав очільник військової адміністрації.

За його словами, ще у 354 будинках роботи тривають.

Прокудін додав, що в межах другої черги виконання програми «Пліч-о-пліч», до якої увійшли ще 76 населених пунктів, триває їхнє обстеження, визначають обсяг робіт.

Читайте також: У Бишеві на Київщині стартувала відбудова дитсадка, зруйнованого росіянами

«Уже складено майже 1300 актів обстеження, біля 320 дефектних актів та 16 технічних звітів. Там, де завершили цю підготовку, стали до робіт. 11 будинків уже полагодили, у 32 виконуються роботи», - розповів він.

Як повідомлялося, “Пліч-о-пліч” - проєкт відновлення на рівні “громада – громаді” або “регіон - регіону”. Основний стейкхолдер відбудови в Україні - Міністерство відновлення та профільне Агентство відновлення, які задають напрямки та темпи відбудови. “Пліч-о-пліч” – підпроєкт ініціативи We Build Ukraine, яку презентувало Міністерство відновлення на Лондонській конференції. Мета We Build Ukraine – об’єднати всіх міжнародних партнерів, які долучені або планують доєднатися до відновлення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-