У Бишеві на Київщині стартувала відбудова дитсадка, зруйнованого росіянами

У Бишеві на Київщині стартувала відбудова дитсадка, зруйнованого росіянами

Укрінформ
У селі Бишів Київської області за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії відбудують один із корпусів дитячого садка «Каштан», зруйнованого російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це Київська обласна військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

«До початку повномасштабного вторгнення садок, який включає два корпуси, відвідували 110 дітей. Внаслідок обстрілів один із корпусів зазнав значних пошкоджень, другий був ущент зруйнований та ремонту не підлягав», - ідеться у повідомленні.

Як зазначили в ОВА, повністю знищений корпус відбудовуватимуть з нуля. Роботи на об’єкті вже розпочалися. Завдяки фонду ліквідації наслідків збройної агресії буде зведена нова будівля. Навколо неї повністю облаштують територію та групові майданчики з урахуванням інклюзивності, прокладуть мережі водопостачання й каналізації, теплотрасу тощо.

Корпус, який був дуже пошкоджений, відремонтували завдяки благодійній допомозі: замінили вікна і двері, капітально відремонтували дах, провели внутрішні ремонтні роботи. Облаштували найпростіше укриття.

Читайте також: В ОП показали, як полтавці допомагають відбудовувати Правдине на Херсонщині

Відновлювальні роботи завершилися в грудні 2022 року, а з 2023 року заклад розпочав приймати дітей. Сьогодні його відвідують близько 70 дітей.

Як повідомляв Укрінформ, для відновлення 38 об’єктів у Київській області виділені кошти з фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Фото: Київська ОВА, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-