У Білоцерківському районі вже відновлюють житло, пошкоджене внаслідок останньої атаки РФ

У Білоцерківському районі вже відновлюють житло, пошкоджене внаслідок останньої атаки РФ

Відео
Укрінформ
На Київщині уже організували процес з відновлення пошкоджених обʼєктів у трьох населених пунктах Білоцерківського району, які постраждали внаслідок останньої нічної атаки росіян.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Київської обласної державної адміністрації, передає Укрінформ. 

“Продовжуємо працювати над подоланням наслідків нічної атаки росіян на Київщину 10 вересня. Уже організували процес з оперативного відновлення пошкоджених обʼєктів у трьох населених пунктах Білоцерківського району. Переважно це житло”, - зазначив Кравченко.

Він поінформував, що внаслідок атаки було пошкоджено понад 200 приватних будинків та 46 квартир в семи багатоквартирних будинках.

Пріоритет – відновлення житла, школи та дитсадка, де були вибуховою хвилею вибиті вікна, двері, посічені фасади, дахи.

Читайте також: На Київщині в рамках проєкту UNITED24 відновлять 18 багатоквартирних будинків

Голова КОВА зауважив, що на роботи з обласного бюджету виділили 2 млн грн. Крім того, до відбудови долучаються міжнародні організації: фонд GEM замінює всі пошкоджені віконні конструкції, УВКБ ООН, Товариство Червоного Хреста України, Рокада нададуть будівельні матеріали та гуманітарну допомогу.

Загалом були пошкоджені школа, дитсадок, селищна рада, навчально-реабілітаційний центр, лабораторія, лікарня, 2 магазини, складські приміщення тощо.

Кравченко підкреслив, що ще одне важливе питання – посилення безпеки.

“Тому разом із військовими шукаємо можливості для збільшення та покращення засобів ППО на Київщині. У межах реалізації обласної програми посилюємо підтримку військових формувань”, - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 10 вересня російські загарбники атакували Україну ударними дронами типу Shahed-136/131 із північного напрямку. 26 із 33 ворожих безпілотників знищила протиповітряна оборона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-