У село на Херсонщині повернули водопостачання, якого не стало після підриву Каховської ГЕС

У село на Херсонщині повернули водопостачання, якого не стало після підриву Каховської ГЕС

Фото
Укрінформ
У селі Осокорівка Херсонської області через підрив Каховської ГЕС мешканці лишилися фактично без води. Але спільними зусиллями вдалося відновити централізоване водопостачання.

Про це повідомляє у Телеграмі Херсонська ОВА, передає Укрінформ.

«Осокорівка Нововоронцовської громади – знову з централізованим водопостачанням. Проблеми з водопостачанням у селі виникли після обміління Каховського водосховища. Близько місяця тому рівень води в колодязі впав до критично низького рівня, через що води в кранах у мешканців не стало», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що громадою було прийнято рішення розчистити колодязь. Це погодилися зробити лише фахівці з Кривого Рогу. Більшість компаній відмовляли через близькість до лінії фронту.

Читайте також: У деокупованих Добрянці та Трудолюбівці на Херсонщині відновили газопостачання

Придбати потужний насос місцеві жителі вирішили самотужки. Однак, поки люди збирали кошти, з купівлею необхідного обладнання зголосилися допомогти благодійники з Нідерландів.

«Завдяки цій злагодженій роботі вода в кранах уже є. Нині роботи з розчищення колодязя продовжуються, щоб через кілька місяців проблема не повторилася знову», - додали в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська в ніч проти 6 червня підірвали греблю Каховської гідроелектростанції.

Фото: Херсонська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-