На Полтавщині п'ять громад стали переможцями ініціативи з відновлення шкіл

На Полтавщині п'ять громад стали переможцями ініціативи з відновлення шкіл

Укрінформ
П’ять громад із Полтавщини стали переможцями ініціативи з відновлення шкіл «DECIDE Відбудова».

Про це повідомляє Полтавська ОВА, передає Укрінформ.

"Швейцарсько-український проєкт DECIDE оголосив результати відбору громад для участі в Ініціативі з відновлення шкіл «DECIDE: Відбудова». Грант до 3,8 млн грн отримають Решетилівська міська рада та Терешківська територіальна громада. Грант до 2,2 млн грн – Великобудищанська територіальна громада (на умовах співфінансування), Миргородська міська рада та Полтавська міська рада (на умовах співфінансування)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що комісія опрацювала кожну з-поміж 108 заявок від 86 територіальних громад Чернігівської, Одеської та Полтавської областей.

Читайте також: Україна розраховує на підтримку партнерів у відновленні зруйнованих РФ енергооб’єктів – Шмигаль

Грантові кошти спрямують на облаштування шкільних укриттів та створення на їх базі освітнього хабу. Також кожна громада навчиться писати та впроваджувати проєкти з відбудови, працювати з донорами й долучати до цього процесу молодь.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні стартувала ініціатива швейцарсько-українського проєкту DECIDE з відбудови зруйнованих шкіл в Україні, у ході якого планується відремонтувати та облаштувати укриття у 25 школах громад Чернігівської, Одеської та Полтавської областей.

Фото ілюстративне, Харківська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-