Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

У центрі всіх проєктів з відновлення України має бути громадянин

У центрі всіх проєктів з відновлення України має бути громадянин

Блоги
Укрінформ
Відновлення України вимагає від бізнесу практичного підходу з мінімальною кількістю "демагогії та футуризму"

"Мені все одно, якого кольору кішка, головне – щоби вона ловила мишей!". Це відоме висловлювання спало мені на думку, коли я разом із друзями й партнерами був запрошений на форум усіх тих, хто тісно пов'язаний з будівельною галуззю і новітніми технологіями, – Construction Evolution Forum - 2023.

Теза про те, що відновлення України вимагає від бізнесу практичного підходу з мінімальною кількістю "демагогії та футуризму" – знайшла підтримку у більшості присутніх у залі. Разом із тим, жодна технологія й економічна теорія не спроможні вирішити питання перемоги і відновлення, якщо у центрі проблеми буде відсутній ключовий суб'єкт змін – громадянин, який є платником податків, захисником і провайдером реформ.

Це свідчить про те, що в суспільстві є нагальна потреба і запит на комплексний, системний і відповідальний підхід до ефективного і функціонального публічного управління як гаранта позитивних змін у політичній, економічній та правовій площинах діяльності Української держави.

Галузевий або кластерний підхід – це тільки частина змін у соціальному партнерстві між громадянином – суспільством – державою, де бізнес відіграє важливу роль потужного локомотиву і каталізатора ефективності управління, але тільки разом, у співпраці з іншими державними і суспільними інститутами та інституціями.

Ми повинні бути результативними і відповідальними за зміни, які пропонуємо суспільству, та їх соціальні наслідки. Це – частина нашого життя.

Успіхів усім тим, хто змінює Україну на краще і захищає її ціною власного життя!

Сергій Телешун, засновник і голова громадської організації «Відповідальні за Майбутнє», Заслужений діяч науки і техніки України, професор, доктор політичних наук

FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-