У Посад-Покровському на Херсонщині почали відбудовувати житло

У Посад-Покровському на Херсонщині почали відбудовувати житло

Фото
Укрінформ
У селі Посад-Покровське Херсонської області розпочалася відбудова житлових будинків у межах урядового експерименту з комплексного відновлення населених пунктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури у Фейсбуці.

"У ході виконання урядового експериментального проєкту щодо комплексного відновлення населених пунктів вже приступили до перших п'яти житлових будинків у Посад-Покровському. Обʼєкти матимуть площу 70 кв. метрів і внутрішнє оздоблення, до кінця року власники зможуть заїхати у нові оселі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після закінчення відбудови перших будинків будуть оголошені тендери на наступні. Їх будуватимуть за типовими проєктами, але різної площі. Так, розробляються проєктні рішення на будинки площею від 50, 90, 120, 140 кв. метрів.

Крім того, триває проєктування об’єктів соціальної інфраструктури та відновлення комунікацій – водо- та газопостачання.

Читайте також: На пілотні проєкти комплексного відновлення виділять ще ₴3,35 мільярда

У межах комплексного відновлення Посад-Покровського також відремонтують ділянку автомобільної дороги М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ. На 5 км дороги вже влаштовано основу та нижній шар асфальтобетонного покриття.

У Мінвідновлення нагадали, що до початку повномасштабного вторгнення у Посад-Покровському проживало понад 2 тис. людей. До листопада 2022 року росіяни щодня обстрілювали населений пункт усіма наявними видами озброєння. В результаті інфраструктура та приватні будинки мешканців майже повністю зруйновані агресором. Пошкоджень зазнали понад 900 об’єктів комунальної та приватної власності.

Читайте також: USAID доправило обладнання для відновлення роботи підстанцій у низці областей України

Як повідомлялося, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури і ООН обговорили реалізацію спільного підходу до відновлення України на рівні громад. Він передбачає створення Фонду відновлення громад, який є ключовим кроком на шляху до тривалого відновлення та стійкості громад.

Кошти Фонду відновлення громад першочергово спрямують на експериментальний проєкт відбудови шести населених пунктів, які найбільше постраждали внаслідок російської агресії, - Тростянця, Циркунів, Бородянки, Мощуна, Посад-Покровського та Ягідного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-