На Дніпропетровщині завершується будівництво труб, які забезпечать водою людей

На Дніпропетровщині завершується будівництво труб, які забезпечать водою людей

Укрінформ
На Дніпропетровщині завершується будівництво водогонів, пошкоджених внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС.

Про подробиці реалізації проєктів розповів у своєму Телеграм-каналі начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, передає Укрінформ.

"Від підриву Каховської ГЕС в області постраждали два райони - Нікопольщина та Криворіжжя. Там сьогодні реалізовуємо локальні проєкти. Одні - вже повернули в громади централізоване водопостачання, інші - поповнюють, створені заздалегідь, запаси води", - сказав Лисак.

Читайте також: У Кривому Розі запустили трубу, що почала качати воду в Південне водосховище

За словами очільника області, в Грушівській громаді Криворізького району проєкт вже завершено. Там будівельники проклали майже 3 км трубопроводу, встановили два насоси, максимально заглибились у Каховське водосховище. Це дозволило повернути воду майже 40 тисячам людей з 20 населених пунктів.

"Успішно фінішував проєкт в Кривому Розі. Там через потужності промислового підприємства проклали трубопровід у 4,5 км. Ним вже пішла вода з Інгульця до Південного водосховища", - додав Лисак.

Крім того, добігає кінця і третій проєкт з облаштування третьої "нитки".

Читайте також: Уряд спростив умови будівництва та ремонту об'єктів водопостачання у постраждалих регіонах

Щодо водопостачання Нікопольщини, то без централізованого водопостачання залишається Марганець, Томаківська та Мирівська громади. Ще три - водою забезпечені частково.

За словами Лисака, у Марганці прокладається водогін з Миколаївського водосховища. Більшість труби вже прокладена, змонтовано насос та колектор, завершити проєкт мають вже цього місяця.

Раніше повідомлялося, що у Криворізькому районі наразі реалізується чотири проєкти з відновлення водопостачання. Вони фінансуються коштом державного, обласного бюджетів, а також допомагають промислові підприємства.

Фото: Олександр Вілкул, ТГ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-