Шмигаль ознайомився з процесом відновлення водоводу у Миколаєві

Шмигаль ознайомився з процесом відновлення водоводу у Миколаєві

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль ознайомився з процесом відновлення водоводу у Миколаєві.

Про це він написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Повноцінне відновлення водопостачання в Миколаєві — один з пріоритетних проєктів відбудови в області. Під час робочої поїздки ознайомилися з його реалізацією", - повідомив Шмигаль.

Він нагадав, що внаслідок бойових дій та російських обстрілів торік було пошкоджено лінії водоводу, і тоді оперативно було забезпечено централізовану подачу технічної води в місто. "Тепер відновлюємо водопостачання для питних потреб", - сказав керівник уряду.

Він також зазначив, що минулого тижня Кабмін виділив на цей проєкт 120 млн грн. Шмигаль подякував партнерам, зокрема Данії, за допомогу з обладнанням.

"Завдяки реалізації проєкту зможемо досягнути необхідних показників якості питної води та повернути її подачу в Миколаїв", - резюмував Прем'єр.

Читайте також: Після підриву Каховської ГЕС з Миколаївщині евакуювали до тисячі людей

Як повідомляв Укрінформ, 12 квітня 2022 року через перебитий загарбниками водогін «Дніпро - Миколаїв» місто залишилося без централізованого водопостачання. За місяць його відновили, але у кранах тече виключно технічна вода, яка через свою солоність роз’їдає трубопровід.

У травні 2023 року Миколаївщина підписала меморандум із Данією про відбудову області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-