Росія отримала від Ірану сотні безпілотників для атак на Україну - Білий дім

Росія отримала від Ірану сотні безпілотників для атак на Україну - Білий дім

Укрінформ
Росія поглиблює співпрацю з Іраном у сфері оборони й отримала сотні ударних безпілотників, які використовує для завдання ударів по Україні.

Про це заявив представник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

"Росія використовувала іранські БПЛА протягом останніх тижнів для завдання ударів по Києву і тероризування населення України, й російсько-іранське військове партнерство, схоже, поглиблюється", - заявив Кірбі.

Посилаючись на нещодавно розсекречену інформацію, він заявив, що безпілотники були побудовані в Ірані й переправлені до РФ через Каспійське море.

Кірбі зазначив, що передача безпілотників є порушенням правил Організації Об'єднаних Націй, і США прагнутимуть притягнути обидві країни до відповідальності.

"Ми продовжимо накладати санкції на суб'єкти, причетні до передачі іранської військової техніки Росії для застосування по Україні", - заявив Кірбі.

Читайте також: ППО вночі знищила дві крилаті ракети і 20 дронів-камікадзе

За його словами, нова консультативна записка США, опублікована в п'ятницю, має на меті "допомогти бізнесу та урядам інших країн краще зрозуміти ризики, пов'язані з іранською програмою БПЛА та незаконною практикою, яку Іран використовує для закупівлі компонентів для неї".

Як повідомляв Укрінформ, раніше Кірбі заявив, що режим в Ірані надає Росії матеріали для будівництва заводу з виробництва безпілотників у Татарстані, що зможе забезпечити Кремль озброєнням для продовження агресії проти Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-