Кількість лісових пожеж у Канаді до 2050 року подвоїться - міністр

Кількість лісових пожеж у Канаді до 2050 року подвоїться - міністр

Укрінформ
Упродовж наступних двох десятиліть варто очікувати подвоєння кількості лісових пожеж у Канаді.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у Оттаві заявив міністр природних ресурсів Канади Джонатан Вілкінсон.

“Розрахунки вказують, що площа знищених пожежами лісів подвоїться до 2050-го року, з огляду на зміни клімату, які спричиняють довший та інтенсивніший сезон лісових пожеж, більш екстремальні погодні умови та почастішання засух”, - сказав Вілкінсон.

Читайте також: Оттаву затягнуло димом від лісових пожеж

За його словами, щороку у Канаді трапляється близько 7500 лісових пожеж, які знищують понад 2,5 млн га (трохи менше загальної площі Київської області - ред.). “Ці ліси стають непридатними для використання й дерева більше не вбирають вуглекислий газ”, - зазначив міністр.

Вілкінсон додав, що федеральний уряд збільшує обсяг коштів і ресурсів для боротьби із лісовими пожежами та їх упередження, виділивши на ці цілі у державному бюджеті 516 млн дол (близько 400 млн дол США).

Читайте також: Лісова пожежа у Канаді вже знищила близько 200 будинків

Нагадаємо: цьогорічний сезон лісових пожеж у Канаді особливо активний й від початку року вогнем вже було знищено рекордну для цього періоду року площу. Раніше через лісові пожежі у провінції Квебек близько чверті мільйона користувачів тимчасово втратили електроживлення, коли від жару спрацювали захисні механізми на лініях електропередач.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-