Енергетики Миколаївщини отримали екскаватори та обладнання для ремонту мереж

Енергетики Миколаївщини отримали екскаватори та обладнання для ремонту мереж

Фото
Укрінформ
Міністерство енергетики передало для потреб енергетиків Миколаївщини 6 екскаваторів та високовольтне обладнання для проведення відновлювальних робіт на об’єктах енергетичної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики у Телеграмі.

«Енергетична інфраструктура країни, зокрема Миколаївщини, була суттєво пошкоджена через окупацію, обстріли, бойові дії. Обладнання, закуплене міжнародними партнерами для допомоги енергосектору, допоможе не тільки пришвидшити відновлення зруйнованої інфраструктури, а й ефективніше підготуватися до нового опалювального сезону», - сказав міністр енергетики Герман Галущенко.

Зазначається, що обладнання закуплене за кошти Фонду енергетичної підтримки України.

Читайте також: Не просто ремонтуємо: Шмигаль розповів про підготовку до нового опалювального сезону

Зокрема, для потреб Миколаївської ТЕЦ надійшло 5 екскаваторів JCB 3CX та колісний екскаватор Hyundai R180W-9S. Техніка буде використовуватися для проведення ремонтних робіт мереж та обладнання ТЕЦ. Окрім екскаваторів, підприємству також придбано і вже доставлено автокран XCMG 25.

Як повідомлялося, до Фонду енергетичної підтримки України надійшло понад 155,8 мільйона євро. Очікуються ще понад 63 мільйони євро від країн, які вже задекларували ініціативу про поповнення Фонду. Наразі закуповується обладнання для 41 української компанії паливно-енергетичного комплексу. Це компанії, які забезпечують генерацію, передачу, розподіл електричної енергії, зберігання, розподіл і транспортування природного газу, а також компанії видобувної галузі.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-