Естонія побудувала модульний дитсадок в Овручі

Естонія побудувала модульний дитсадок в Овручі

Фото
Укрінформ
Естонський виробник модульних будинків Harmet побудував дитячий садок в Овручі Житомирської області.

Про це повідомляє ERR, передає кореспондент Укрінформу.

«Загалом нам довелося переправити через кордон 34 вантажівки у трьох колонах. Все пройшло не зовсім гладко, але тепер дитячий садок готовий. Незважаючи на стислі терміни, робота йшла за планом», - прокоментував виконавчий керівник Harmet OU Ало Тамм.

Керівник проєкту Естонського центру міжнародного співробітництва та розвитку (ESTDEV) з відновлення України Тармо Неедо зазначив, що ескізний проєкт дитсадка був виконаний за два місяці замість звичайних шести. «Виготовлення та постачання модулів за 170 днів - це значне досягнення, яким естонський сектор дерев'яного виробництва та модульного будівництва має пишатися», - зауважив Неедо.

Як зазначається, на першому етапі було створено приміщення для чотирьох груп, тобто 80 дітей. Також є хол, кухня, санвузли та бомбосховища.

На другому етапі дитсадок розширять ще на 80 місць. Найближчими тижнями ESTDEV оголосить відкриті тендери на організацію цих робіт.

Міністерство закордонних справ Естонії виділило 2,7 млн євро на реалізацію першої черги Овруцького дитячого садка. Компанія Harmet OU, яка виготовила модулі, виграла відкритий тендер на суму 1,7 млн євро.

Читайте також: В Ірпені відкрили нове модульне містечко «Ластівка»

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський раніше заявляв, що допомога, яку Естонія надає для відбудови України, має стати прикладом для інших партнерів.

Фото: Woodhouse

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-