На Сумщині назвали першочергові об'єкти для відновлення

На Сумщині назвали першочергові об'єкти для відновлення

Фото
Укрінформ
В Сумській ОВА назвали першочергові об'єкти на відновлення - Охтирську ТЕЦ та привокзальну площу в Тростянці.

Про це повідомили в Сумській ОВА, передає Укрінформ. 

Як повідомив голова СОВА Володимир Артюх, в області визначили ряд пріоритетних об’єктів, які мають відновити першочергово спільно з урядом, місцевою владою та міжнародними донорами.

Зазначається, що першим об’єктом стала Охтирська ТЕЦ.

"28 лютого, 3 та 7 березня внаслідок артилерійських обстрілів та авіаударів по Охтирці місцеву ТЕЦ було зруйновано. Під час наради щодо забезпечення Охтирки теплом в осінньо-зимовий період 2023/2024 років, її учасники випрацювали дорожню карту щодо відновлення ТЕЦ, поставили конкретні завдання та терміни виконання", - зазначають в ОВА.

Також у відомстві звітують що зрушило з мертвої точки й питання відновлення амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Хухра Охтирського району.

"До початку повномасштабного вторгнення росії на територію України у закладі були проведені капітальні ремонти приміщення та даху, зроблені внутрішні роботи в кабінетах. Крім того, амбулаторія була укомплектована сучасним медичним обладнанням. 16 березня 2022 року внаслідок авіаудару амбулаторію було вщент знищено із усім матеріально-технічним забезпеченням", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Мер Маріуполя представив план відродження міста

За словами Артюха, ще в минулому році працівники компанії Rolls-Royce зібрали кошти на відбудову закладу, то ж наразі темпи відновлення цього об’єкту залежать від того, наскільки оперативно працюватимуть посадовці на місцях.

На Сумщині назвали першочергові об'єкти для відновлення / Фото: Сумська ОВА

Він зазначив, що уже є проект будівництва, земельна ділянка, то ж треба "брати й починати роботи".

У Тростянці, який також сильно постраждав від ворожих дій, відновлять, зокрема, Привокзальну площу, яка була фактично знищена окупантами.

"Відновлення усіх цих об’єктів потребує постійного контролю та ефективної співпраці усіх задіяних учасників. Впевнений, що голови громад поставлять також ці питання в пріоритет", – наголосив Артюх.

Як повідомлялося, на Сумщині зранку 9 травня зафіксували 9 ворожих обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-