В Українці на Київщині завтра розпочнуть відновлення пошкодженого будинку

В Українці на Київщині завтра розпочнуть відновлення пошкодженого будинку

Укрінформ
У місті Українка Обухівського району Київської області у суботу, 6 травня, розпочнуть відновлювальні роботи пошкодженого будинку.

Як передає Укрінформ, про це голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці.

«Київська обласна військова адміністрація вживає заходів для оперативного відновлення багатоповерхового будинку в Українці, який минулого тижня був пошкоджений внаслідок повітряної атаки ворога. Через падіння уламків були зруйновані дві квартири», - заявив Кравченко.

Він зазначив, що сертифіковані спеціалісти впродовж тижня обстежили пошкоджену будівлю та розробили пакет проєктно-кошторисної документації (звіт, креслення, дефектний акт, кошторис). Документ переданий органам місцевого самоврядування для проведення подальших робіт. Відновлювальні роботи планується розпочати вже 6 травня.

«Буде проведений демонтаж і відновлення зруйнованих конструкцій стіни та перемички, демонтаж та монтаж вікон, відновлення фасадів і ремонт підлоги», - заявив Кравченко.

Читайте також: У Реєстрі пошкодженого та знищеного майна - вже понад 36 тисяч об’єктів

За його словами, попередньо об’єкт перевірили піротехніки, майданчик перед будинком очистили від уламків, демонтували фасад, місця пошкоджень у квартирах зашили стружковими блоками.

«У низці квартир пошкодженого будинку та багатоповерхівки поруч замінили склопакети та віконні рами. Робимо все, щоб люди в максимально короткі терміни повернулися до своїх відновлених осель та нормального життя», - заявив голова КОВА.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 28 квітня росія вкотре здійснила по Україні ракетну атаку, влучивши по житлових будинках у Дніпрі, Умані Черкаської області й Українці Київської області.

В Українці внаслідок ракетної атаки росіян двоє людей травмовані. Через падіння уламків ворожої ракети пошкоджені квартири на 5 та 6 поверхах багатоповерхового житлового будинку.

Однією з постраждалих в Українці є 13-річна дівчинка. Дитину доправили в лікарню, стан її стабільний.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-