Відновлення українського агросектору: Мінагрополітики сподівається на співпрацю зі штатом Юта

Відновлення українського агросектору: Мінагрополітики сподівається на співпрацю зі штатом Юта

Фото
Укрінформ
Міністерство аграрної політики та продовольства України співпрацюватиме зі штатом Юта (США) задля відновлення аграрної галузі України.

Про це йшлося під час зустріч заступників міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького та Маркіяна Дмитрасевича з делегацією штату Юта, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінагрополітики.

Штат Юта представляли президент сенату штату Стюарт Адамс, працівники аграрного департаменту штату та бізнесмени.

Зазначається, що сторони обговорили напрямки співпраці для відновлення аграрної галузі України та залучення новітніх американських технологій, зокрема, для відновлення ґрунтів та збільшення їхньої родючості.

Висоцький розповів, що український аграрний сектор готовий до збільшення виробництва та експорту продукції за умови подолання наслідків війни та відновлення галузі, а також має потенціал для розвитку галузі переробки.

«Це розвиток біоенергетики. Ми можемо суттєво збільшити виробництво біометану. Ми маємо значний потенціал для збільшення обсягів виробництва м’ясної та молочної продукції, розвитку садівництва, включаючи переробку ягід», - додав заступник міністра.

Читайте також: Розмінування, пільгові кредити та гранти: уряд визначив пріоритети для підтримки аграріїв

Дмитрасевич зауважив, що Україна прагне залучити приватні інвестиції в свою економіку ще до закінчення війни і працює над впровадженням комплексного страхування військових ризиків як для іноземних, так і для вітчизняних підприємців.

"У цьому питанні ми досягли прогресу з Багатосторонньою агенцією гарантій інвестицій MIGA, яка входить до Групи Світового банку", - наголосив він.

Учасники зустрічі домовились продовжити діалог для напрацювання напрямків співпраці.

Як повідомлялося, у червні 2022 року Мінагрополітики та міністерство сільського господарства Сполучених Штатів Америки підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері сільського господарства.

Фото: minagro.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-