Садовий: Кожна українська громада повинна мати партнерство у демократичних країнах світу

Садовий: Кожна українська громада повинна мати партнерство у демократичних країнах світу

Укрінформ
Кожна, навіть найменша, українська громада повинна вибудувати співпрацю і мати зв’язки з партнерськими громадами у всіх демократичних країнах Європи і світу.

Про це голова Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, мер Львова Андрій Садовий сказав під час брифінгу, проведеного у межах Міжнародного саміту міст та регіонів, передає кореспондент Укрінформу.

“Я взагалі переконаний, що кожна українська громада, і сама найменша, має мати партнерські громади у всіх демократичних країнах Європи і світу. Оце я бачу задачу, яка стоїть перед конгресом, тому що партнерство треба вибудовувати, оці мости співпраці. Звичайно, треба багато працювати і стосовно змін законодавства, якщо ми хочемо бути членами Європейського Союзу”, - сказав Садовий.

Він зауважив: важливо, що маємо підтримку і розуміння у цьому питанні. Також голова Палати місцевих влад Конгресу повідомив, що сьогодні прямо під час форуму було підписано окрему угоду, яка не планувалася, — між французьким містом Кулен і Вакулівською громадою.

Читайте також: Шмигаль – про саміт міст і регіонів: Очікуємо на підписання угод про патронат над громадами

Відповідаючи на питання, навіщо така співпраця потрібна громадам іноземних міст, Андрій Садовий зазначив, що у суспільстві тих міст і країн є запит на це, щоби краще зрозуміти українців, український дух, а влада дуже чутлива до таких запитів.

“Сьогодні наші колеги з різних країн світу про лицарство, підтримку, про мужність читають у книжках. А українці це демонструють на кожен день. Ніхто не може зрозуміти — як, ми мали програти, а ми перемагаємо? Як виміряти український дух? Це велика сила і Божа ласка, і люди хочуть доторкнутися. І в цьому є великий сенс, треба використовувати цей момент, щоб ми будували мости між нашими громадами. Інтерес до України не буде вічний, у світі бувають різні складні моменти, а сьогодні є час України — перемагати і бути законодавцем”, - сказав міський голова Львова.

Як повідомлялося, в Києві проходить Міжнародний саміт міст та регіонів. Участь у заході беруть близько 100 представників іноземних держав з усього світу, голови асоціацій міст та регіонів, представники Конгресу Ради Європи та голови українських громад і регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-