Вода для Миколаєва: ЄІБ схвалив додатковий кредит на €20 мільйонів

Вода для Миколаєва: ЄІБ схвалив додатковий кредит на €20 мільйонів

Укрінформ
Європейський інвестиційний банк додатково виділив 20 млн євро на розвиток системи водопостачання та водовідведення у Миколаєві.

Про це повідомляє офіційний сайт МКП "Миколаївводоканал", передає Укрінформ.

"Європейський інвестиційний банк схвалив виділення додаткового кредитного фінансування у розмірі 20 млн євро на розвиток системи водопостачання та водовідведення в Миколаєві. Основна мета проєкту – відновити міську інфраструктуру водопостачання та забезпечити миколаївців чистим водопостачанням, а також відновити каналізаційні споруди", - йдеться у повідомленні.

Поточні роботи включають реконструкцію водоочисних споруд у Миколаєві, першої черги водопровідної насосної станції «Миколаївводоканалу» та будівництво сховища для довгострокового зберігання осаду на очисних спорудах.

«Через війну наше місто ще гостріше відчуло потребу у воді. Ми вдячні європейським партнерам, таким як ЄІБ та ЄС, за їх непохитну підтримку та допомогу у покращенні нашого міста та підвищенні якості основних послуг», - сказав міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

У свою чергу, голова представництва ЄІБ в Україні Жан-Ерік де Загон зазначив, що з перших днів повномасштабної війни ЄІБ підтримує Україну, реагуючи на нагальні потреби її народу, а також продовжує роботу над поточними проєктами.

Читайте також: Миколаїв. Битва за воду триває

"У межах ПРМІУ та у координації з нашими українськими партнерами, ми прагнемо забезпечити безперебійне та надійне постачання чистої води для Миколаєва та модернізувати очисні споруди міста з максимальною енергоефективністю», - наголосив Жан-Ерік де Загон.

Проєкт у Миколаєві є частиною чинної кредитної угоди ЄІБ – «Програми розвитку муніципальної інфраструктури України» (ПРМІУ). Це багатогалузева інвестиційна програма з обсягом кредитного фінансування на суму 400 млн євро, що реалізується Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури у співпраці з Міністерством фінансів України.

Як повідомлялося, у Миколаєві система водопостачання повністю зношена через солону воду і потребує повної заміни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-