На Чернігівщині відбудували міст через річку Замглай, зруйнований на початку вторгнення рф

На Чернігівщині відбудували міст через річку Замглай, зруйнований на початку вторгнення рф

Фото
Укрінформ
Поблизу села Киселівка на Чернігівщині відновили зруйнований на початку повномасштабного вторгнення міст через річку Замглай.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Відкрито рух відбудованим мостом через річку Замглай поблизу села Киселівка на дорозі Н-27 Чернігів — Мена — Сосниця — Грем'яч. Дорога забезпечує транспортне сполучення 14 громад на півночі Чернігівщини з Черніговом та іншими містами й селами України. Тепер до мешканців цих громад зможуть безперешкодно дістатися вантажівки з гуманітарною допомогою, ремонтні бригади енергетиків чи рятувальники", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що штучна споруда була зруйнована в лютому 2022 року внаслідок повномасштабного вторгнення росії. Замість неї у квітні минулого року було облаштовано тимчасову переправу. У зв’язку з тим, що така переправа не могла впоратися з навантаженням автотрафіком, Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України вирішило повноцінно відбудувати міст.

Новий міст має 4 смуги руху та зведений з урахуванням сучасних транспортних навантажень.

Наголошується, що на Чернігівщині інфраструктурні руйнування через російське вторгнення - найвищі серед деокупованих областей. Зокрема, тут було зруйновано 27 штучних споруд. На 20 локаціях забезпечували проїзд шляхом організації тимчасових об'їздів.

Читайте також: На Миколаївщині відбудували ще один міст

Наразі агентство відновлення за погодженням із військовим керівництвом починає повноцінно відбудовувати частину об’єктів найбільшої соціальної важливості. Торік було відновлено 2 мости, ще на 2 об'єктах роботи завершуються у березні 2023 року.

Як повідомляв Укрінформ, французька компанія Matiere надала шість збірних конструкцій для відновлення зруйнованої дорожньої інфраструктури у Чернігівській області.

Фото: rv.gov.ua / Міністерство інфраструктури України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-