Мінреінтеграції підтримує розбудову мережі сервісів психосоціальної підтримки переселенців

Мінреінтеграції підтримує розбудову мережі сервісів психосоціальної підтримки переселенців

Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій підтримує розбудову мережі сервісів, які надаватимуть психосоціальну підтримку переселенцям.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінреінтеграції.

У Кабінеті Міністрів відбулося засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії рф. Такі засідання проходять у межах створення Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої Оленою Зеленською.

Захід відбувся під головуванням віцепрем’єра Ірини Верещук та міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка.

Зазначається, що Мінреінтеграції підтримує розбудову мережі сервісів, які надаватимуть психосоціальну підтримку внутрішньо переміщеним особам.

«Люди, які постраждали від війни, особливо внутрішні переселенці, потребують уваги та підтримки від держави. Програми ментального здоров’я допомагають людям відновитися та соціалізуватися. Держава повинна бути завжди поруч зі своїми громадянами. І вони це мають відчувати. Важливо, щоб послуги з психосоціальної підтримки були ефективними, тому маємо оцінювати їх з позиції користувача», – наголосила Верещук.

Читайте також: У Києві презентували проєкт із психосоціальної підтримки ветеранів

Вона подякувала очільнику МОЗ, чиє відомство зараз є одним із драйверів великої реновації охорони психічного здоров’я.

За результатами засідання віцепрем’єр закликала всі міністерства долучитися до обговорення Плану заходів із реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоров’я на період до 2030 року.

У заході взяли участь представники Офісу Президента, низки міністерств, обласних військових адміністрацій та громадських організацій, народні депутати. Також у засіданні взяли участь представники офісу першої леді Олени Зеленської.

Фото: minre.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-