На Закарпатті розгортають 21 модульний будинок для переселенців

На Закарпатті розгортають 21 модульний будинок для переселенців

Фото
Укрінформ
На Закарпатті готують до новосілля для переселенців 21 модульний будинок, які встановлюють у Мукачеві, Сваляві та смт Середнє.

Про це повідомили в Фейсбуці Закарпатської обласної ради, передає Укрінформ.

"Одинадцять охайних модульних будиночків на території Мукачівського професійного аграрного ліцею імені Михайла Данканича майже готові до новосілля. На стадії завершення – внутрішні ремонтні роботи. У кожному будиночку є по дві житлові кімнати, кухня і санвузол, передбачені системи обігріву, приміщення утеплені за сучасними технологіями і стандартами." - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Словаки поліпшать житлові умови для дітей-сиріт та переселенців на Закарпатті

Зазначається, що вже підведені необхідні комунікації: водопостачання, водовідведення й електропостачання.

"Ще 6 із 10 схожих будиночків - на території гуртожитку Свалявського будівельного ліцею, вони наразі потребують внутрішнього оздоблення та поточних будівельних робіт" - додали в облраді.

Крім того, підходять до завершення ремонтні роботи у корпусі гуртожитку ліцею.

Зазначається, що роботи на цих об’єктах проводяться за фінансової підтримки Благодійного фонду «Карітас Чеської Республіки».

"Ще один об'єкт, де розміщено модульні будиночки, - дитячий будинок сімейного типу у смт Середнє Ужгородського району. Тут, на території, що належить церковній громаді, планується збудувати 12 модульних будиночків. Наразі проводяться підготовчі роботи з розчищення території та підведення системи комунікацій" - повідомляють в облраді.

Читайте також: За грантові кошти ЄС та Угорщини на Закарпатті збудують сміттєсортувальний завод

Водопостачання та водовідведення й електропостачання фінансуються Міністерством закордонних справ Словаччини у співпраці із Словацьким Агентством міжнародної співпраці.

Як повідомлялося, на Закарпатті офіційно зареєстровано 150 тисяч ВПО, загалом за даними мобільних операторів на території області перебуває вдвічі більше переміщених осіб - загалом понад 300 тисяч громадян, які покинули свої регіони через війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-