Словаки поліпшать житлові умови для дітей-сиріт та переселенців на Закарпатті

Словаки поліпшать житлові умови для дітей-сиріт та переселенців на Закарпатті

Укрінформ
Словацькі благодійники допоможуть поліпшити житлові умови дітям-сиротам та переселенцям, які проживають у Закарпатті.

Про це повідомили в Фейсбуці Закарпатської обласної ради, передає Укрінфом.

"Урядом Словацької Республіки у рамках грантових проєктів надасть допомогу із проведення будівельних робіт та закупівлі необхідного обладнання в окремих закладах облради. Меценати обрали три соціальні об’єкти, у яких заплановано створити належні умови для проживання дітей та ВПО", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що близько 500 тисяч євро надаються Міністерством закордонних справ Словаччини у співпраці із Словацьким Агентством міжнародної співпраці.

Відтак, у КНП «Обласний будинок дитини» Закарпатської облради, що у м. Свалява, уже проводяться роботи з ремонту електромережі та встановлення кондиціонерів.

Читайте також: Внутрішнім переселенцям минулоріч видали 336 кредитів на придбання квартир – Мінреінтеграції

У КУ «Виноградівський дитячий будинок-інтернат» Закарпатської облради заплановано провести капітальний ремонт приміщень лазні, пральні/сушки білизни та закупити необхідні обладнання: пральні машини, центрифуги для віджиму білизни та ін. Крім того, для забезпечення безперебійного опалювального процесу дитбудинку альтернативними джералами опалення будуть придбані два твердопаливні котли потужністю 160 кВт кожний.

Ще один об’єкт – модульні будиночки при церковній громаді для внутрішньо переселених осіб у смт Середнє, які зводяться за сприяння благодійного фонду «Карітас Чеської Республіки». Словацькі благодійники долучилися до облаштування житлових приміщень, зокрема, відремонтувати на цій території стаціонарну будівлю та закупити побутове обладнання, меблі для модульних будиночків.

Як повідомляють в облраді, роботи по цих об'єктах заплановано завершити до кінця поточного року.

Також в Закарпатській облраді зазначили, що із початку повномасштабного вторгнення уряд Словаччини надавав допомогу цим дитячим закладам у вигляді продуктів харчування, одягу, товарів особистої гігієни тощо.

Як повідомлялося, на Закарпатті побудують модульне містечко для переселенців із Луганщини, на що передбачили 2 мільйони доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-