Президент провів нараду з питань забезпечення водою Дніпропетровської області

Президент провів нараду з питань забезпечення водою Дніпропетровської області

Відео
Укрінформ
Під час робочої поїздки до Дніпропетровської області Володимир Зеленський провів нараду щодо реалізації проєктів магістральних водогонів на заміну тим, які живилися з Каховського водосховища, задля забезпечення водою жителів регіону.

Про це повідомляє Офіс Президента, передає Укрінформ.

Начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак доповів, що підрив дамби на Каховській ГЕС призвів до проблем із забезпеченням питною водою жителів міст Кривий Ріг, Марганець, Покров і Нікополь. Зокрема, припинено роботу водоканалів у Покрові та Марганці. Зараз у цих містах відбувається підвезення води за допомогою залізничного та автомобільного транспорту.

Своєю чергою віцепрем'єр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков поінформував про проєкти будівництва водогонів "Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище", "Марганець – Нікополь" і "Хортиця – Томаківка". За його словами, реалізація цих проєктів дасть змогу забезпечити якісною питною водою людей у постраждалих районах.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: Зеленський звернувся до світової екологічної спільноти

Крім того, заплановане розширення мережі свердловин у Дніпропетровській області та проведення реконструкції наявних водогонів.

"Також було заслухано інформацію голови Ради оборони Кривого Рогу Олександра Вілкула, Марганецького міського голови Геннадія Боровика, Нікопольського міського голови Олександра Саюка та Покровського міського голови Олександра Шаповала щодо водозабезпечення громадян", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У водосховище Південне перестала надходити каховська вода - Вілкул

Зазначається, що Володимир Зеленський доручив опрацювати питання стосовно залучення додаткової техніки для підвезення води в населені пункти.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський у четвер відвідав Херсонщину, яка найбільше постраждала від підриву росіянами Каховської ГЕС, а також Миколаївщину.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-