Закарпаття відправило до Херсона першу колону гуманітарної допомоги

Закарпаття відправило до Херсона першу колону гуманітарної допомоги

Фото
Укрінформ
Із Закарпаття до Херсону вирушила перша колона вантажівок з гуманітарною допомогою постраждалим від підтоплення внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС.

Про це повідомили у Фейсбуці Закарпатської ОВА, передає кореспондент Укрінформу. 

"Перша колона із восьми вантажівок з гуманітарною допомогою від Закарпаття вирушила на Херсонщину. До зони ліквідації наслідків російського теракту на Каховській ГЕС везуть продукти харчування, одяг, питну воду, засоби гігієни, паливо та інші необхідні речі", - йдеться в повідомленні.

Фото: Віктор Микита
Фото: Віктор Микита

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита повідомив, що обласна військова адміністрація передала запит Угорщині щодо збору необхідних речей для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС.

Фото: Віктор Микита
Фото: Віктор Микита

"Запропонував угорським партнерам приєднатися до цієї рятувальної місії і підтримати тих, хто зараз у біді. Нам потрібна велика кількість інженерної техніки, плавзасоби, спецодяг, шанцевий інструмент та багато іншого. Своєю чергою пан Левенте Модьор повідомив, що Угорщина вже опрацьовує наш запит та готує пакет допомоги", - зазначив він.

Читайте також: Буковина вже відправила 10 тонн допомоги мешканцям Херсонщини

У свою чергу, голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко закликав усіх закордонних регіонів-партнерів Закарпаття долучилися до збору необхідних речей та техніки, які згодом із Закарпаття передадуть на Херсонщину.

Як повідомлялося, 6 червня росіяни підірвали Каховську ГЕС, внаслідок цього на Херсонщині затоплено понад 600 кв кілометрів, в регіоні триває евакуація громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-