Юна піаністка із Сімферополя свій гонорар віддала на лікування українських військових

Юна піаністка із Сімферополя свій гонорар віддала на лікування українських військових

Укрінформ
Піаністка із Сімферополя, 17-річна Христина Михайличенко, перерахувала свій гонорар у майже 29 тис. грн на допомогу пораненим українським військовим.

Про це повідомив благодійний фонд «Східна зірка» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Христина Михайличенко - талановита дитина з великим серцем, перерахувала свій гонорар за концерти класичної музики в Європі на проєкт «Лікарі для героїв», - розповіли у благодійному фонді, додавши, що від дівчинки надійшло 28 716 гривень.

Повідомляється, що російські окупанти двічі вигнали сім'ю дівчинки з дому. Так, у 2014-му році її родина змушена була виїхати з рідного Криму на материкову Україну. Вони оселилися в м. Ірпінь на Київщині. Під час повномасштабного вторгнення росіян Христина, її мама та сестра ледь врятувалися та змушені були виїхати за кордон. У квітні 2022 року Христина мала дати концерт для фортепіано з оркестром в Національній філармонії в Києві, але через війну виступ скасували. Наразі дівчата дають благодійні концерти для допомоги Україні за кордоном.

Читайте також: У Британії влітку відбудеться масштабний концерт на підтримку України

Христина - лауреат найвищих премій Міжнародного конкурсу юних піаністів «Сходження», Міжнародного конкурсу «Акорди Хортиці», Міжнародного конкурсу юних піаністів Володимира Горовиця, Міжнародного конкурсу Merci Maestro.

Вона понад 40 разів виступала з оркестрами та давала сольні концерти у Парижі, Нью-Йорку, Вашингтоні, Брюсселі, Відні, Стамбулі, Байройті та інших містах.

Фото: vere.fund

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-