Нова Зеландія продовжила дію спеціальної української візи на рік

Нова Зеландія продовжила дію спеціальної української візи на рік

Укрінформ
Уряд Нової Зеландії оголосив про продовження спеціальної української візи ще на рік – до 15 березня 2024 року.

Про це заявив міністр імміграції Майкл Вуд, повідомляє Укрінформ з посиланням на Devdiscourse.

«Ми визнаємо вплив конфлікту в Україні на її народ, а також зусилля новозеландського українського співтовариства щодо підтримки членів своїх сімей», - сказав Вуд.

«Спеціальна українська віза мала бути закритою для нових зацікавлених осіб 15 березня 2023 року, проте враховуючи, що конфлікт триває, доречно, щоб Нова Зеландія продовжувала це для сімей українців у Новій Зеландії», - додав міністр.

Також уряд Нової Зеландії дозволив майбутнім заявникам подорожувати до країни за візою протягом 12 місяців замість колишніх дев'яти місяців.

Крім цього, зазначається, що особа, яка подає заяву на візу, також може призначити спонсора, який візьме на себе фінансову відповідальність за його прибуття до Нової Зеландії, а не покладатися лише на члена сім'ї.

Критерії для членів сім'ї, які можуть спонсорувати заявника на візу, також буде розширено.

Читайте також: Третина українських біженців у ЄС хочуть повернутися додому

Ще уряд країни вирішив продовжити скасування імміграційних зборів для українських заявників, щоб переконатися, що імміграційні витрати не є перешкодою для осіб, які мають на це право.

Власники спеціальної візи також мають доступ до державної охорони здоров'я, а їхні діти можуть відвідувати школу як місцеві учні, а дорослі можуть відвідувати безкоштовні уроки англійської мови в країні.

Як повідомлялося, у зв'язку з війною в Україні в Новій Зеландії запустили у 2022 році спеціальну візу для українців, яка дозволяє новозеландцям українського походження подавати заяву на отримання візи, щоб привезти до Нової Зеландії членів своїх сімей, які перебувають в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-