Швеція перерахує $30 мільйонів до Фонду енергетичної підтримки України

Швеція перерахує $30 мільйонів до Фонду енергетичної підтримки України

Укрінформ
Уряд Швеції ухвалив рішення про внесення майже 30 мільйонів доларів до Фонду енергетичної підтримки України.

Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко за підсумками зустрічі з віцепрем’єр-міністром Швеції Еббою Буш, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Міненергетики.

“Окрім цього, Швеція виділить кошти на підтримку місії МАГАТЕ, що працює на всіх українських атомних станціях. Це також важливо, аби спостерігачі мали можливість фіксувати вплив російських атак на нашу енергетичну систему, а також ядерну і радіаційну безпеку”, - зазначив Галущенко.

Читайте також: Підтримка міжнародних партнерів допомогла Україні втримати енергосистему – Галущенко

Міністр додав, що Україна постійно отримує від міжнародних партнерів як грошову допомогу, так і у вигляді обладнання, що допомагає відновленню енергетичних об’єктів від наслідків російських атак.

Як повідомлялося, у ході візиту до Стокгольма Герман Галущенко провів двосторонню зустріч з віцепрем’єр-міністром Швеції Еббою Буш, а також міністрами енергетики Болгарії - Росеном Хрістовим та Бельгії - Тінне Ван дер Стретен. Сторони обговорили питання енергетичної безпеки, посилення енергонезалежності, а також допомогу Україні в умовах протистояння російській агресії.

Читайте також: Галущенко сподівається, що ліміти на споживання електрики більше не знадобляться

Станом на 1 лютого 2023 року до Фонду підтримки енергетики України надійшло 144,366 млн євро. Донорами виступили Німеччина, Велика Британія, Іспанія, Австрія, Данія, Європейська комісія, організації KfW, ERRA та REKK.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-