Зеленська виступила з відеозверненням до учасників заходу у Словенії на підтримку України

Зеленська виступила з відеозверненням до учасників заходу у Словенії на підтримку України

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська виступила з відеозверненням до учасників заходу на підтримку України, який відбувся за особистої ініціативи Президента Словенії Наташі Пірц Мусар.

Про це повідомило посольство України у Словенії у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зазначається, що за особистої ініціативи Президента Республіки відбувся захід на підтримку України у зв’язку з річницею від початку повномасштабної війни росії проти України.

Читайте також: Міністерка культури Франції передала українським бібліотекам сотні книжок французьких авторів

Захід був проведений у Палаці Президента Словенії за участю голови Державних зборів Словенії, міністрів, депутатів, представників державних органів влади Словенії, представників дипломатичного корпусу, очільників благодійних, релігійних та волонтерських організації, представників культурних та медійних кіл Словенії.

На захід були запрошені також словенські волонтери та благодійники, які протягом року надавали гуманітарну допомогу Україні та українському народу, тимчасово переміщені громадяни України, які проживають в Словенії.

«Приємною несподіванкою для присутніх стало відеозвернення першої леді України Олена Зеленська, яка дуже щиро та емоційно подякувала словенським друзям за їх рішучість у підтримці України», - зазначило посольство.

Читайте також: Зеленська закликала ООН створити трибунал для розслідування злочинів рф в Україні

Українське представництво додало, що Президент Словенії звернулась до присутніх з промовою, під час якої зазначила, що війна, яку веде росія проти України, несе страждання та горе, забирає у талановитої української молоді майбутнє, а найголовніше - життя. Вона підкреслила, що не має жодного сумніву в тому, хто є агресор, а хто жертва, та наголосила на подальшій підтримці України з боку Республіки Словенія.

У своїй промові посол України Андрій Таран висловив вдячність словенській владі та словенському народові, які з першого дня повномасштабної війни росії проти України простягнули руку допомоги українцям. Посол України зазначив, що, на жаль, війна триває, і потрібно ще багато зусиль для перемоги над підступним та сильним ворогом.

Як повідомлялося, Україна вже рік протистоїть повномасштабному вторгненню рф. 24 лютого 2022 року росія атакувала Україну на землі і в повітрі по всій довжині кордону. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам, знищивши за рік майже 147 тисяч загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-