Завдяки «Артемсолі» вже зібрали ₴8 мільйонів на дрони-камікадзе для розвідників

Завдяки «Артемсолі» вже зібрали ₴8 мільйонів на дрони-камікадзе для розвідників

Укрінформ
Завдяки ДП «Артемсіль» та випущеної спецпартії солі зібрали вже вісім мільйонів гривень на дрони-камікадзе для українських розвідників.

Про це у Телеграмі повідомила платформа UNITED24, передає Укрінформ.

«Уже вісім мільйонів гривень зібрали на дрони-камікадзе для українських розвідників завдяки «Артемсолі». Дякуємо кожному за вашу Міць! Дякуємо, що підтримуєте українських захисників та захисниць. 465 гривень з кожної пачки «Міць. Українська кам'яна» — це ваш внесок у флотилію дронів», - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що до річниці повномасштабного вторгнення ДП «Артемсіль» та фандрейзингова платформа UNITED24 випустили спеціальну партію солі - «Міць. Українська кам’яна», видобутої в Соледарі, щоб підтримати Головне управління розвідки Міністерства оборони України - сформувати флотилію дронів-камікадзе.

Читайте також: Збір Залужного і Жадана: на авто для ЗСУ задонатили понад 2,3 мільйона

Ця сіль «Міць. Українська кам’яна» розфасована у пачки по 200 грамів. Всього партія складається зі 100 000 пачок, адже вдалося знайти 20 тонн солі, видобутоїу шахтах Соледара. Вартість однієї пачки солі 500 грн, з цієї суми 465 грн з кожної - направляють на формування флотилії дронів-камікадзе. Тобто направляють увесь прибуток з кожної пачки, тому що один дрон коштує $700.

Сіль у спеціальній упаковці «Міць. Українська кам’яна» доступна у магазинах мережі «Сільпо» та онлайн на ROZETKA.

ДП «Артемсіль» - до 24 лютого 2022 року найбільший виробник кухонної солі в Центральній і Східній Європі, підприємство засноване в 1881 році, за рік виробляло понад 1 млн т солі та відвантажувало свою продукцію до 15 країн світу.

Читайте також: За проєктом «Армія дронів» вже закупили 1879 безпілотників

Через російські обстріли в шахтах міста Соледар припинили видобуток солі у квітні 2022 року, і це сталося вперше з часів Другої світової війни. Цехи підприємства «Артемсіль» згоріли, обладнання було знищене, будівлі зруйновані, а понад 2500 людей, чиє життя було нерозривно пов’язане з містом на Донеччині, залишили свій дім. Частину запасів солі вдалося вивезти.

Платформа United24 — глобальна ініціатива з підтримки України, запущена 5 травня 2022 року українською владою під час російсько-української війни, фандрайзингова платформа. Станом на 7 грудня 2022 року вдалося зібрати понад $237 млн донатів із 110 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-