Благодійники передали позашляховики для відновлення системи медицини катастроф

Благодійники передали позашляховики для відновлення системи медицини катастроф

Фото
Укрінформ
Останні 16 медичних позашляховиків зі 100 нових автомобілів сьогодні передали на Львівщині у межах гуманітарного проєкту з розбудови національної системи медицини катастроф швейцарської благодійної асоціації «Free Ukraine» та МОЗ.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

Благодійники передали позашляховики для відновлення національної системи медицини катастроф / Фото: Людмила Гринюк, Укрінформ

Зазначається, що у межах проєкту Україна отримала від «Free Ukraine» загалом 100 автомобілів швидкої допомоги для відновлення національної системи медицини катастроф (авто передають з березня 2022 року та розподіляють між регіонами України, здебільшого – на деокуповані території).

Останні 16 зі 100 нових автомобілів швидкої допомоги на базі Toyota Land Cruiser J78, що мають повну комплектацію та необхідне медичне обладнання, передали сьогодні, 21 лютого, Львівському обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

«11 авто придбали за гроші громадян Канади через проєкт «Гуманітарне звернення України» – «Ukraine Humanitarian Appeal». Це спільний проєкт двох відомих канадських організацій – Канадсько-української фундації та Конгресу українців Канади. 5 автомобілів швидкої допомоги є частиною партії 100 машин, придбаних швейцарською благодійною організацією «Free Ukraine» у межах її гуманітарної ініціативи разом з чотирма іншими фондами», – розповіла почесний консул Канади у місті Львові Оксана Вінницька-Юсупович.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький зазначив, що автомобілі, які передали сьогодні, рятуватимуть життя українців на прифронтових територіях та територіях, які потребують підсилення медицини катастроф. Їх скерують до Луганської області (4 авто), до Донецької (3 авто), Черкаської (2 авто), Херсонської (2 авто), Чернігівської (2 авто) та по одній машині до Житомирської, Одеської і Харківської областей.

Читайте також: ЗСУ отримали вантажівки-позашляховики та «швидкі» від Європейського фонду миру – Генштаб

Медичні автомобілі, які передали благодійники - повнопривідні позашляховики Toyota Land Cruiser J78, створені для роботи у складних умовах, мають високу прохідність. Вони прості в технічному обслуговувані, мають великий паливний бак, у зв’язку з чим не потребують дозаправки у межах 1000 км. Дизельний двигун та відсутність складної електроніки роблять їх надійними у використанні.

Загалом проєкт на 100 нових автомобілів асоціація «Free Ukraine» профінансувала у партнерстві з міжнародними організаціями: Посольством України в Сполученому Королівстві Великої Британії, Всесвітньою організацією охорони здоров’я, Міністерством закордонних справ і в справах Співдружності націй Великої Британії, благодійними організаціями «British-Ukrainian Aid», «Aide Médicale et Caritative France-Ukraine», «Yellowblue Force Foundation», «Canada-Ukraine Foundation», «Free Ukraine» та компанією «AstraZeneca» за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Для медзакладів Херсонщини передали два медичних позашляховики – це допомога від Львівської ОВА за сприяння МОЗ.

Читайте також: Українським прикордонникам передали з Франції мобільний медпункт

Як повідомили в Херсонській ОВА, для медзакладів Херсонщини передали два медичних позашляховики Toyota «Land Cruiser (швидка допомога)».

Зазначається, що це допомога від Львівської обласної військової адміністрації за сприяння МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-