Bob Basset створив «моторошну» балаклаву на підтримку 112 бригади ТрО

Bob Basset створив «моторошну» балаклаву на підтримку 112 бригади ТрО

Фото
Укрінформ
Митець Bob Basset створив «моторошну» балаклаву, частину коштів із продажу якої направлятимуть на підтримку 112 бригади територіальної оборони.

Про це повідомив у Фейсбуці журналіст, телеведучий, засновник проєкту «Телебачення Торонто», тероборонівець Роман Вінтонів («Майкл Щур»), передає Укрінформ.

«У свій час я був захоплений і вражений масками Slipknot. ... Потім я дізнався, що ці маски робить студія з Харкова Bob Basset. А потім мені пощастило познайомитись із Сергієм Петровим - головний майстер, натхненник, власник студії і зрештою Bob Basset . І саме тому балаклава 112-ї бригади, до роботи над якою долучився і Bob Basset, для мене - це знову ж таки трохи моторошно і страшнувато. Від відповідальності, від несподіванки. Але те, як люди реагують на балаклаву… коротше - раді, що Bob Basset погодився на цю співпрацю. І результат нас дуже тішить», - розповів Вінтонів.

Він зазначив, що 150 грн з продажу кожної балаклави йдуть на підтримку 112-ї бригади.

Bob Basset — артстудія, заснована в 1989 році Сергієм Петровим і його братом Олегом у Харкові. Після смерті Олега у 2011 році Сергій став обличчям, головним художником і менеджером бренду.

Студія створює маски, сумки, клатчі, браслети, футляри та багато іншого в жанрі техноромантизму. Художник працює в основному зі шкірою, металом, каменем, деревом, кісткою, керамікою та склом. З роками шкіряні маски стали головним об'єктом творчості. Вироби Bob Basset демонструвалися на виставках і проєктах, Днях моди. Більшість творів зберігаються в приватних колекціях по всьому світу.

У 2016 році Bob Basset був включений до списку дев'яти революційних українських дизайнерів.

Читайте також: «Антитіла» виступили з піснею про Бахмут на музичному фестивалі в Італії

Bob Basset створював маски та інші предмети для бренду Givenchy, стилістів Panos Yiapanis та Ріккардо Тіші. Також студія працювала з українськими брендами. Маски Bob Basset використовувалася у фотосесіях зірок, фільмах, музичних кліпах, телешоу. Зокрема, з 2013 року харківська студія виготовляє маски для Сіда Вілсона з музичного гурту Slipknot (США); також Сергій Петров працював з Metallica (США), Korn (США), Авріл Лавінь (США), Otep (США), Tantric (США), Зейном Маліком (Велика Британія) та іншими виконавцями.

Фото: gorgany.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-